HTML

Politikusbűnözők - "Alakul a börtön-bajnokság"

Kedves Jó Pártok! Ha hihetünk Mesterházy Attila szavainak, akkor "léteznek korrupt emberek, de nem léteznek korrupt közösségek." Bizonyítsák be! Ha "fájó szívvel" is, váljanak meg bűnözőiktől, hogy tisztább legyen a magyar közélet és végre elindulhasson politikusaink börtön-bajnoksága odaát a hűvösben, esetleg az ország újabb kőbányákat nyithasson meg... Indul tehát a nagy, "kinek van (lesz) több priuszosa" játék és várjuk a pártok reakcióit. A jelenlegi állás szerint : 1.-2.) MSZP, FIDESZ-KDNP : 65, 3.) SZDSZ : 10, 4.) Jobbik : 6, 5.) LMP : 1 tagú csapat. Segíts fellelni kedvenc pártod rejtett tartalékait, az eredmény még egyáltalán nem végleges!

Friss topikok

Facebook

"A piszkos 13" + a FIDESZ "piszkos 9-e"

2010.04.19. 11:01 sbna

A Fidesz összesen 13 ügyről ígérte, hogy gyorsan nekiállnak kivizsgálni, ha hatalomra kerülnek. Remek, alább fel is soroljuk őket.

  A magunk részéről azonban összeállítottunk egy másik listát, hogy ne érhesse az új kormányt az a vád, hogy "más szemében a szálkát megleli, míg magáéban a gerendát feledi".

Íme tehát a "FIDESZ piszkos 9-e" (azért csak 9, mert a FIDESZ mégiscsak kevésbé korruptabb, mint az MSZP)

1, Páty - Grupo Milton ügy

2, Tiszasziget - lakópark ügy, zugprivatizáció

3, Hegyvidék (Bp. XII. ker.) "zugprivatizáció" (Pokorni Zoltán által vezetett fővárosi XII. kerületi önkormányzat több százmilliós vagyonvesztést szenvedett el a hegyvidéki bevásárlóközpont területének 2008-as korrupciógyanús értékesítése során.

4, Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. - adócsalás és pénzmosás : Pintér Sándor szerepe

5, Kubatov-féle törvénytelen adatbázis(ok) ügye

6, Olajgate ügy : Csintalan Sándor FIDESZ tag, Hír TV tulajdonos - Tasnádi Péter üzlettársa, "rablóprivatizáció", olajügyek koordinátora szerepe

7, Széles Gábor ügyei - "rablóprivatizáció" : Videoton, Műszertechnika, Ikarus ; Széles KGB-s (ill. annak utódszervei) kapcsolatainak nemzetbiztonsági kockázatai

8, Contact Media Tanácsadó Kft. "kommunikációs pénzszivattyú ügy" : A cég  2008-ban több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér Megyei Önkormányzatnak (és más fideszes önkormányzatoknak), amellyel jelenleg is élő szerződése van.

9, Fidesz-tagok (adó)csalási ügyei : Tállai András, Virág László, Vida Károly, Szent-Iványi Géza, stb. ( http://politikusbunozok.blog.hu/2010/04/13/fidesz_24 )

 

Alább tehát a FIDESZ listája, az Index cikke alapján :

1) A választási szoftver ügye

A probléma: A választások lebonyolítását segítő szoftver fejlesztésében egy olyan cég is részt vett, amelyet időközben eladtak egy marokkói magánszemélynek. Emiatt a választások előtt három párt, a Fidesz, a Jobbik és az LMP is aggódott, hogy illetéktelen, a magyar hatóságok által utolérhetetlen és átvilágíthatatlan személyek juthattak hozzá a szoftver adataihoz, és ez állambiztonsági kockázatot jelenthet, illetve veszélyeztetheti a választás tisztaságát. A kormány szerint nincs semmi baj, mert azóta a szoftvert frissítették, ha ki is került volna esetleg adat külföldre, akkor azokat már senki sem tudná használni.

Hivatalos vizsgálat: nincs.

2) A Daimler – Volánbusz botrány

A probléma: Az USA igazságügyi minisztériuma egy amerikai bíróságon beperelte a Mercedeseket is gyártó német Daimler céget, mert gyanújuk szerint 22 országban kenőpénzzel vett rá állami tisztviselőket, hogy buszokat vegyenek. A feljelentés szerint Magyarországon 2005-ben a cég 300 ezer eurót utalt ki „jutalékul” magyar tisztviselőknek, hogy a Volánbusz 32 darab buszt vegyen tőlük. A per végül elmaradt, mert a Daimler peren kívül 136 millió dollárt fizetett az amerikai kormánynak. Így a magyarországi ügyről sem derült ki több.

Hivatalos vizsgálat: Az amerikai botrány kipattanása után az MNV (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő) vezérigazgatója belső vizsgálatot indított a cégnél március 24-én, ennek esetleges eredményéről nincs hír.

3) BKV-botrány

A probléma: A BKV 2006 és 2008 között számos előnytelen, gyanús illetve fölösleges szerződést kötött külsős cégekkel. Valószínűleg színlelt szerződésekkel fizetett alkalmazottakat, továbbá irreális végkielégítési szerződést kötött néhány vezetőjével. Különböző csatornákon százezres tételektől a sokmilliósokig folyt ki a közpénz a társaságból.

Hivatalos vizsgálat: A rendőrség több szálon is nyomoz, többeket meggyanúsítottak. A cég számos egykori vezetőjét meggyanúsították, többen előzetes letartóztatásban, mások házi őrizetben várják a nyomozás végét. A rendőrség a legfontosabb tisztségeket betöltő személyeket bűnszervezetben való részvétellel is gyanúsítja.

4) Sukorói földügyletek

A probléma: Az állam 2008-ban egy albertirsai és egy pilisi gyümölcsösért odaadott egy telket a Velencei-tó partján külföldi vállalkozóknak, hogy kaszinóvárost építsenek Sukoró külterületén. Az előnytelen cserén legalább 700 millió forintnyi földet veszthetett az állam.

Hivatalos vizsgálat: A rendőrség hűtlen kezelés miatt már nyomoz az ügyben. Az Állami Számvevőszék a telekcserét szabálytalannak minősítette, és jelezte, hogy semmisnek kell nyilvánítani a szerződést. Az állam kezdeményezte a telkek visszacserélését. Bajnai Gordon belső vizsgálatot rendelt el az MNV-nél. Ebben nem állapítottak meg személyi felelősséget, igaz, a vizsgálat végére a pénzügyminiszter kirúgta az MNV igazgatóját.

5) Bábolnai földügyletek

A probléma: Két éve eladtak egy Bábolnához tartozó állami telket 227 millió forintért. Közben ipari parkká minősítették át a területet, és most 8 milliárd forintért árulják.

Hivatalos vizsgálat: Ügyészségi nyomozás kezdődött.

6) Az új MTV székház ügye

A probléma: Az új épületbe költözött Magyar Televízió drágán és brutális feltételekkel bérli székházát.

Hivatalos vizsgálat: A rendőrség már nyomoz, és ombudsmani vizsgálat is indult

7) A Magyar Posta székházának ügye

A probléma: A posta eladta a Moszkva tér közelében lévő székházát, és helyette drágán bérel egy másikat.

Hivatalos vizsgálat: Az ügyészség nyomozást indított.

Ferihegyi ügyek

Ezen a néven valójában két ügyet vizsgálna a Fidesz, ezért az érthetőség kedvéért külön-külön magyarázzuk őket:

  - 8A ) A Budapest Airport eladása

A probléma: 2005-ben a magyar állam eladta a ferihegyi repülőteret, de a feltételeket erősen vitatta már akkor is a Fidesz.

Hivatalos vizsgálat: Nincs

- 8B) A Malév eladása és visszavétele

A probléma: 2007-ben az állam 200 millió forintért eladta a Malévot egy orosz cégnek, majd 2010-ben visszavásárolta 25 milliárdért (az összeg jelentősebb része korábbi adósságok elengedését jelentette). A Malévnak az eladáskor 46 milliárdos, visszavételekor 60 milliárdos adóssága volt.

Hivatalos eljárás: Nincs

9 ) Egyes állami vezetők offshore cégei

A probléma: Erősen támadta a Fidesz Simor András jegybankelnököt egy ciprusi vállalkozása miatt. Szintén támadták Oszkó Péter pénzügyminisztert és Bajnai Gordon miniszterelnököt, mert politikai karrierjük előtt ciprusi, feltehetően offshore cégeket használtak gazdasági vezetőkként.

Hivatalos vizsgálat: Nincs.

10) Rendőrségi túlkapások 2006-ban

A probléma: 2006. október 23-án a rendőrség egy nem engedélyezett tüntetés feloszlatása után a Fidesz gyűléséről távozó emberekkel is összetűzésbe került. Többek között gumilövedékeket és tiltott viperát is használtak. Sokan súlyosan megsebesültek, az áldozatok egy részéről nyilvánvalóan kiderült, hogy vétlenek voltak.

Hivatalos vizsgálat: Számos per van folyamatban intézkedő rendőrök ellen, elsősorban az október 23-i események miatt.

11) Állami cégek vezetőinek végkielégítései

A probléma: A Fidesz az MVM, a MÁV,és a BKV esetében jelezte, hogy erkölcstelen, illetve jogtalan végkielégítéseket fizettek ki, tízmilliós nagyságrendben.

Hivatalos vizsgálat: A BKV esetében több rendőrségi nyomozás is folyik, a másik két cégnél nincs vizsgálat.

12) A költségvetés adatainak meghamisítása

A probléma: A 2005-ös költségvetésről a magyar kormány valószínűleg a valós hiányt kisebbnek feltüntető adatokat közölt az Európai Unióval.

Hivatalos vizsgálat: A Fidesz parlamenti bizottság elé citálta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt és Veres János volt pénzügyminisztert, ám ők ezen nem jelentek meg. Mintegy 200 magánszemély feljelentést tett ellenük az adatok eltitkolása miatt, de a Fővárosi Ítélőtábla márciusban elutasította keresetüket.

13) A kormányzati negyed bukása

A probléma: 2007-ben jelentette be a kormány, hogy az összes minisztériumot új épületekbe költöztetik a Nyugati Pályaudvar mögött, azonban hosszas tervezgetés és rengeteg pénz elköltése után ebből semmi sem lett.

Hivatalos vizsgálat: Az Állami Számvevőszék 2008-ban több szabálytalanságot is megállapított a kifizetések kapcsán. Az ügyészség nyomozást indított.

(Forrás és részletek : http://index.hu/belfold/2010/valasztas/a_fidesz_szerint_ez_13_a_legmocskosabb_ugy/ )

Mindez nagyon szép és dícséretes, és hajrá!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politikusbunozok.blog.hu/api/trackback/id/tr231933712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása