HTML

Politikusbűnözők - "Alakul a börtön-bajnokság"

Kedves Jó Pártok! Ha hihetünk Mesterházy Attila szavainak, akkor "léteznek korrupt emberek, de nem léteznek korrupt közösségek." Bizonyítsák be! Ha "fájó szívvel" is, váljanak meg bűnözőiktől, hogy tisztább legyen a magyar közélet és végre elindulhasson politikusaink börtön-bajnoksága odaát a hűvösben, esetleg az ország újabb kőbányákat nyithasson meg... Indul tehát a nagy, "kinek van (lesz) több priuszosa" játék és várjuk a pártok reakcióit. A jelenlegi állás szerint : 1.-2.) MSZP, FIDESZ-KDNP : 65, 3.) SZDSZ : 10, 4.) Jobbik : 6, 5.) LMP : 1 tagú csapat. Segíts fellelni kedvenc pártod rejtett tartalékait, az eredmény még egyáltalán nem végleges!

Friss topikok

Facebook

MSZP-lista : 71 fő

2011.03.25. 08:22 sbna

(Létrehozva : 2010.04.05 ; Frissítve : 2011.06.22.)

új nevek : Botka László, Nagy Imre, Vadai Ágnes, Szitka Péter

Andráska Gergely, volt pécsi szocialista politikus : befolyással való üzérkedés -  1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetés. Egymillió-kétszázezer forintnyi kenőpénz átvétele közben érték tetten 2005-ben Andráska Gergely volt szocialista országgyűlési és önkormányzati képviselőjelöltet 2005 tavaszán az Oktogonnál, amelyből állítása szerint félmilliót Mesterházy Attilának, az azóta megszűnt sportminisztérium államtitkárának szánt. A végül a vesztét okozó ügy forrásaink szerint csak egy volt a sok közül az MSZP-ben belül üstökösszerű karriert befutó ifjú politikus viselt dolgai közül, aki az MSZP Zuschlag-nemzedékének egyik emblematikus figurája.

Arató Gergely, o.gy. képviselő- Zuschlag-ügy : csalás ("Arató Gergely orra előtt készültek a fiktív pályázati igazolások." http://mno.hu/portal/705166 )

Baja Ferenc - 1., A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal (KÜNYH) hivatali visszaélés gyanújával vizsgálja a Kulcsár-vallomásban korrupciós pénzeket elfogadó politikusként jellemzett két MSZP-s országgyűlési képviselő, Baja Ferenc miniszterelnökségi politikai államtitkár és Puch László pártpénztárnok szerepét. Bajával kapcsolatban egy, a K&H-botrányhoz csak Kulcsár révén kapcsolódó ügyet vizsgálnak. Az exbróker volt ugyanis az, aki – állítása szerint – 2002-ben összehozta az államtitkárt a Synergon Rt. vezérigazgatójával, aki hajlandó volt a megbízási díj 10 százalékának visszafizetésére, ha cége állami megrendelésekhez jut. 2., Baja Ferenc közbenjárására a zsurki vodkagyár 80 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Területfejlesztési Alapból, miközben komoly összegekről szóló kölcsönöket vett fel a Gazdasági Alapból és a Magyar Fejlesztési Banktól is. 3., A társadalombiztosítás nyírségi ingatlanjainak aránytalanul olcsó értékesítéséről szóló Zefírusz-ügy gyanúsítottjai között sem szerepelt a cég egykori felügyelőbizottsági tagja, Baja Ferenc...

Bajnai Gordon, miniszterelnök - 1) Hajdú-Bét ügy : A cég 2003-ra ment teljesen tönkre, ekkor a többségi tulajdonos a Bajnai által vezetett Wallis Rt. volt. (A fizetésképtelen és csőd szélén tántorgó Hajdú-Bét 305 millió forint hitelt adott a semmilyen anyagi problémával nem küszködő Wallisnak, továbbá lemondott a Bábolna Rt.-vel szemben fennálló 119 millió forintos követeléséről a Wallis Rt. javára. Több tízezer libát, a Wallis még átvett a tenyésztőktől, ellenben az árukat nem fizették ki. http://csepel.info/?p=4786 ) 2) adócsalás : Az egyik ciprusi offshore cég igazgatójaként módja volt arra, hogy milliárdos nagyságrendben tüntethesse el Magyarországról a Dataplex eladása hasznából származó milliárdokat a magyar adóhatóság elől. 2) Sukoró ügy : A King's City néven golfpályát és kaszinókat tervező befektetők gyümölcsösei állítólag azért kellettek az államnak, mert arra tervezték az M4-es utat megépíteni. A csere után kiderült, hogy a gyümölcsösöknek csak tizede fekszik a tervezett nyomvonalon, ráadásul a telkeket a piaci ár hatszorosáért számították be. 2009 elején a Gyurcsány-kormány azzal is támogatta a sukorói építkezést, hogy kiemelt beruházásnak minősítette. Bajnai Gordon belső vizsgálatot rendelt el az MNV-nél. Ebben nem állapítottak meg személyi felelősséget, igaz, a vizsgálat végére a pénzügyminiszter kirúgta az MNV igazgatóját. 3) MTV székház : eladás irreálisan olcsón, székház-visszabérlés :  Wallis-csoporthoz tartozó építtető-bérbeadó fizetési késedelem esetén jogosult elvonni a tévé forrásainak jelentős részét) 4) Posta-székház  : irreálisan alacsony áron adták el a Wallis csoporthoz tartozó vevőknek. 5) Dataplex ügy : A Dataplex-botrány 2007-ben robbant ki a Heti Válasz tényfeltáró cikke nyomán. Négy éve az informatikai cégbe 2,2 milliárd forintért szállt be tulajdonosként a Bajnai Gordon vezette Wallis egyik leánycége. Röviddel később a vállalkozás már ciprusi cégek tulajdonában volt, év végén pedig már túl is adtak rajta 5,1 milliárd forintért. A Dataplex értéke feltételezhetően azért nőtt hirtelen ilyen mértékben, mert több, a Kóka János vezette Gazdasági Minisztériumhoz tartozó vállalat jelezte, hogy szerződést kötne velük. ( http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=266562 )

Balázsi Tamás - a vecsési MSZP-szervezet korábbi elnöke , akit tizennyolcrendbeli adócsalás bűntette és húszrendbeli magánokirat-hamisítás miatt ítélték el.

Bársony András - a kommunista vagyonátmentés közismert figurája, a nyomdaipari dolgozók budai székházának átjátszása (http://www.magyarhirlap.hu/belfold/porzse_98ban_az_mszpnel_korteskedett.html)

Birta Sándor, önkormányzati képviselő, Nyírbogát - bűnsegédként elkövetett csődbűntett miatt jogerősen elítélt

Boldvai László, képviselőjelölt/Salgótarján - választási csalás, http://www.magyarhirlap.hu/belfold/iden_otezer_egy_voks_ara.html

 

Borovszky Tímea - hivatali visszaélés és vesztegetés (előzetesben)

Bóth János, Vác polgármestere (-2010?) -  Mélygarázs ügy, leváltás, táppénz botrány, kórház ügyek, a Szamosvölgyi maffia, és most Bóth “őszödi beszéde”
A váci bérlakásépítésre 20-25 cigány családon kívül nincs is igény miközben a valóságban 80-100 váci család pályázik rá. Bóth úgy vélekedik azokról a nyugdíjasokról, akik nem kedvelték Gyurcsányt, de a 13. havi nyugdíjat elfogadták, hogy „a jó édes anyátokat, ha nem akartok vagy nem szeretitek Gyurcsányt, küldjétek vissza a 13. havit”. Az internetre fölkerült videó szerint az egyik váci általános iskolába csak egyetlen igazgatójelölt volt, aki egyben szocialista önkormányzati képviselő is. A felvételből kiderült, hogy a polgármester több pályázót is elhajtott és sikerült elérnie, hogy csak egyetlen jelentkező maradt, az MSZP-s képviselő személyében.

 

Botka László, Szeged volt polgármestere - szegedi közműbalhé - Munkaruha-figyelésre és kukafelmérésre is szerződött a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. az elmúlt 8 évben azokkal a cégekkel, amelyek a társaság vezető beosztású dolgozóihoz és a korábbi felügyelő bizottsági tagokhoz köthetők. A Célpont birtokába került dokumentumok szerint az önkormányzati tulajdonú társaságnak a közgazdasági divízióvezető érdekeltségébe tartozó szőlészeti-borászati cég adott üzletviteli tanácsokat. ( http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=367581 )

Csikós József, Az Energol-ügyben 19 személy ellen emeltek vádat. Köztük volt mások mellett Csikós József, az Energol Rt. egyik korábbi vezérigazgatója, aki a rendszerváltozásig az MSZMP KB apparátusában dolgozott, majd nyugdíjazásáig az Antall-kormány idején a BM adatfeldolgozó hivatalát irányította.

 

 

Csonka Gábor, Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető kampányfőnöke volt. Csonka Gábort a hivatalos megfogalmazás szerint vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt ítélte jogerősen három évre a bíróság, mert korábban ötmillió forint kenőpénzt vett át a szocialista párt Köztársaság téri székházában.

Dobolyi Alexandra, EP képviselő (2004-2009), a hölgy aki doktori diplomát hazudott magának életrajzában ( http://www.lanchidradio.hu/valotlansagok_dobolyi_alexandra_oneletrajzaban_20070627 ); "titokzatos finanszírozású" makaói út http://www.origo.hu/itthon/20100219-ellentmondasok-veres-janos-es-dobolyi-alexandra-makaoi-utja-korul.html

Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter - A HírTV dokumentumokkal igazolta, hogy a Célpont riportereinek lejáratására indított drogügyben Draskovics Tibor is utasítást adott. ; "hivatali visszaélés, közvélemény tudatos félretájékoztatása, bizonyítékhamisítás" : Azt mondta a bonyhádi robbantásról, hogy "...azt a bombát sajnos valódi magyar terroristák helyezték ott el, ők robbantották föl, ők készítették el a felvételt. Ki akarták próbálni azt az eszközt, amit használni akartak. És használtak is volna, ha ezek az urak és hölgyek, meg azok, akiknek az arcát most nem mutathatjuk meg önöknek, nem ilyen jól végzik a munkájukat."

Deme Gábor, Csepel - sikkasztás + megöletett két embert (előzetesbenA takarítónő elmondta, 2008-ban Deme többször is megpróbálta rávenni, hogy állítson ki fiktív számlákat az iskolának különböző tisztítószerekről. Deme ezért az összeg húsz százalékát ígérte neki. Az asszony végül hozott is két számlát hétszázezer forintnyi takarítószerről. Az intézmény lelőtt vezetője, Takács József később szembesítette ezzel a nőt, de nem jelentette fel. A takarító nevelt fiát Deme hasonlókra vette rá, a férfi több százezer forint összegű fiktív számlákat szerzett terembérletről, takarításról. Hogy mi szerepeljen a számlán, azt Deme korábbi élettársa, a gazdasági vezetőként dolgozó harmadrendű vádlott, Kovács Ildikó tudatta egy cetlin az érintettekkel. A volt MSZP-s politikus ezeket a bűncselekményeket elismerte. ( http://www.magyarhirlap.hu/belfold/hezagos_szocialista_memoria.html )

Fürst György, szocialista alpolgármester, Bp./Terézváros -  miután az önkormányzattól távozott, a Centrum Parkoló Kft ügyvezetőjévé vált - különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés

Geiger Ferenc, Soroksár volt MSZP-s polgármestere. - A volt MSZP-s bűnözőt a TV2 riportja buktatta le, de korrupt polgármester tagad. A TV2-ben a  Tények egy hangfelvételben arról számolt be , hogy öt év alatt huszonötmillió forintot adott egy építési vállalkozó Geiger Ferencnek, Soroksár polgármesterének. A felvétel szerint minden önkormányzati megrendelés után a beruházás nettó értékének tíz százalékát követelte ki magának a kerület vezetése. (Videók itt : http://politikusbunozes.info/2010/09/geiger-ferenc-es-a-25-millios-visszaosztas/#postTabs_ul_606 )

Győrfi Ludovic, Zuschlag személyi trénere - Zuschlag-ügy tizenegyed rendű vádlottja : bűnpártolásban találták bűnösnek és tíz hónapi - három évre felfüggesztett - fogházbüntetésre ítélték.

Gyula Ferencné, országgyűlési képviselő - sikkasztás : Leader Egyesület Hajdú-Bihar megye ("Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése") Gy. F. a cég felügyelőbizottságának tagja  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=316311

Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök - Fittelina, Altus, ... Sukoró ügy ; http://www.gondola.hu/cikkek/44086 ; http://www.mno.hu/portal/309003?searchtext=Fittelina

Hagyó Miklós, Budapest, főpolgármester-helyettes - BKV botrány, sikkasztás, (előzetesben) Nemcsak a BKV-tól, hanem a Főtávtól is kért úgynevezett „tagdíjat” Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes a Hír Televízió birtokába jutott beszélgetés szerint.

 

 

Halász Iván, szocialista alpolgármester, Zugló - hűtlen kezelés (http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_id=311528)

Hatvani Csaba, Terézváros/Budapest VI. ker. - "terézvárosi ingatlanpanama" : különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés

Horváth Klára, országgyűlés képviselő, Bábolna polgármestere - "Bábolnai földügyletek" hűtlen kezelés http://www.fn.hu/belfold/20100328/magosz_milliardos_kar_babolna_miatt/

Horváth Csaba, kormánybiztos, korábbi Bp. főpolgármester-helyettes - asszisztált az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárásához, „tétlenül nézte a Budai Gyermekkórház felszámolását és számos általános kórház leépítését”, beleegyezett másfél tucat középiskola leépítésébe, megszavazta a távhő díjának 45 százalékos emelését, a sorozatos BKV-tarifaemeléseket, támogatta, hogy Antal Attilát nevezzék ki a BKV élére, és azt is, hogy értékesítsék a Schöpf-Merei-kórház és -anyaotthon ingatlanát, megszavazta a Főgáz részvényeinek eladását, az újabb és újabb hitelfelvételeket http://mno.hu/portal/705432

Hunvald György, polgármester Erzsébetváros/Budapest VII. ker. -  erzsébetvárosi ingatlanbotrány (előzetesben 2009 februárja óta, de havi 742.000 forintos fizetését azóta is kapja.)

Jakab Zoltán, Dr. Jakab Zoltánról kiderült, vállalkozó orvosként valótlan tartalmú jelenléti ívek alapján kapott díjazást az önkormányzati kórháztól. A polgármesteri hivatal ellenőrzési osztályának vizsgálata szerint 2007 óta harminckét esetben mutatható ki, hogy a politikus olyan dátumokat szignózott a létszámkimutatásokban, amikor nem volt jelen az egészségügyi intézményben.

Juhász Ferenc, volt védelmi miniszter - HM mutyik a HM Currus Gödöllői Harcjármű-technikai Zrt körül ("Bizalmi állás a HM második legnagyobb haditechnikai vállalata, a HM Currus Gödöllői Harcjármű-technikai Zrt. a vezetése is. Erre leginkább az az eset szolgáltat példát, amikor Juhász Ferenc honvédelmi miniszterségekor Füzesi Attilát nevezték ki az igazgatóság elnökének, akinek apja magánkölcsönt adott Juhász németvölgyi villájának megvételéhez. A cég fő tevékenysége elvileg a Magyar Honvédség haditechnikai parkjának, harcjárműveinek karbantartása lenne, de ettől a korszaktól kezdve egy egészen más feladat vált a társaságnál időszerűvé. Juhász minisztersége idején ugyanis haderőreform címén tudatosan építették le a honvédség alakulatait, a felszabaduló fegyverek és harci eszközök pedig hadrendből kivont felesleges tárgyakká (inkurrenciává) váltak, amelyeket el lehetett adni a kereskedőknek. A legegyszerűbb módszer az volt, hogy hulladékká nyilvánították ezeket, és kivonták az értékes fémeket, amelyekből óriási haszna származhatott a vevőknek. http://www2.mno.hu/portal/646751 )

Juhászné Lévai Katalin, volt szocialista országgyűlési képviselő, volt hajdú-bihari közgyűlés elnöke - társtettesként elkövetett közokirat-hamisítás vádja (2004-ben a megyei területfejlesztési tanács elnökeként cégbírósági módosítás nélkül írt alá egy döntést a könyvvizsgáló személyéről, http://www.korrupedia.hu/index.php/Juh%C3%A1szn%C3%A9_L%C3%A9vai_Katalin_mentelmi_%C3%BCgye Neki is tudnia kellett a 30 milliós szocialista mutyiról : 2005-ben ő volt a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke, akkor amikor Tóth József volt MSZP-s képviselő (-2010) arra utasítta egy önkormányzati kht. vezetőit, hogy a 30 millió lenyúlt közpénzt hogyan tüntessék el papíron. http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=193414 )

 

Kabai Károly, önkormányzati képviselő, Nyírbogát - adócsalás és magánokirat-hamisítás, számlagyár http://www.mno.hu/portal/368970?searchtext=kabai%20k%C3%A1roly

Kapolyi László - adócsalás, (System Consulting nevű cége ellen az APEH adóvégrehajtást kezdeményezett 2010-ben), ...

Kaszab Csaba, alpolgármester/Kőbánya - folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés (3 év 10 hónap börtön, 17 millió forintos kenőpénz visszafizetése)

Katus Ferenc, az MSZP Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésének frakciótagja - Zuschlag-ügy harmadrendű vádlottja : folytatólagosan elkövetett csalásért öt és fél évi börtönre, hat év közügyektől eltiltásra, valamint teljes vagyonelkobzásra ítélték, egyúttal megszüntették két és fél év óta tartó előzetes letartóztatását. (http://nol.hu/belfold/zuschlag_fehergalleros_bunszervezetet_mukodtetett__a_buntetese_nyolc_es_fel_evi_borton )

Kemecsei Árpád MSZP zuglói szervezet elnökségi tag, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke -  Zuschlag-ügy tizenötöd rendű vádlottja : magánokirat-hamisítás és csalás büntette miatt háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélték. http://nol.hu/belfold/zuschlag_fehergalleros_bunszervezetet_mukodtetett__a_buntetese_nyolc_es_fel_evi_borton

Koltai Dénes, MSZP egyik Baranya megyei képviselőjelöltje, . A politikus által vezetett Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési házkutatást tartott a rendőrség. Úgy tudjuk, a feljelentést az egyik dolgozó tette, aki azt állítja: a karon fiktív számlákat bocsátottak ki.

 

 

Krausz Csaba, újbudai szocialista önkormányzati képviselő - Zuschlag-ügy ötödrendű vádlottja : folytatólagosan elkövetett csalásban találták bűnösnek ezért 3 év börtönre, három év közügyektől eltiltásra és teljes vagyonelkobzásra ítélték. http://nol.hu/belfold/zuschlag_fehergalleros_bunszervezetet_mukodtetett__a_buntetese_nyolc_es_fel_evi_borton

Kulcsár Attila, a brókerbotrány elsőrendű vádlottjának pere előreláthatólag 2010 végén indul újra

Kullai Tamás, kecskeméti szocialista önkormányzati képviselő - Zuschlag-ügy hetedrendű vádlottja : folytatólagosan elkövetett csalásban találták bűnösnek, ezért 3 év négy hónapi börtönbüntetésre, négy év közügyektől eltiltásra, valamint vagyonelkobzásra ítélték. http://nol.hu/belfold/zuschlag_fehergalleros_bunszervezetet_mukodtetett__a_buntetese_nyolc_es_fel_evi_borton

Lados István, Zuschlag személyi titkára - Zuschlag ügy másodrendű vádlottja: csalás, a Zuschlag-ügy másodrendű vádlottja, a bíróság nem jogerősen 2 év börtönre ítélte : a rá vonatkozó ítéletet elfogadta (http://nol.hu/belfold/zuschlag_fehergalleros_bunszervezetet_mukodtetett__a_buntetese_nyolc_es_fel_evi_borton )

Lakos Imre, Bp. XI. kerület alpolgármestere, ( http://www.magyarhirlap.hu/belfold/molnar_lakos_nyomaban.html )

 

Máté LászlóMáté László egykori MSZP-alelnök: Az ország legjobb malmát, a nyolcmilliárd forintot érő Budai Hengermalmot Máté László félmilliárdért vette meg, oly módon, hogy az ÁPV Rt.-ben üldögélő barátai segítettek neki ebben, és a Postabanktól hitelt vett fel, amit azonban nem nagyon fizetett vissza. A malom nem működik, pedig hatalmas kapacitása és korszerű technológiája van. Viszont a köztartozásokat fölhalmozták.

 

 

 

Marsovszky Balázs, Fiatal Baloldal fővárosi elnöke  - Zuschlag-ügy hatodrendű vdlottja : csalás ("...csak papíron létező „civil szervezetek” vezetői is jól jártak Zuschlag pályázataival – Marsovszky Balázs a Fiatal Baloldal fővárosi elnökeként például a Biztos Pont Egyesületet irányította...- Volt olyan, hogy a jelenlétemben Marsovszky Balázs pénzt adott Zuschlagnak. Majd Zuschlag megnézte a banktól kapott igazolást, hogy mennyi a pénz. Megszámolta és volt ilyen megjegyzése, hogy „na, a piszkos zsidó több mint 10 százalékot vett le”. http://mno.hu/portal/705166 ;  folytatólagosan elkövetett csalásért 2 év négy hónapi börtönbüntetést, három év közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást kapott.

Marton István, polgármester, Nagykanizsa - hivatali visszaélés, http://zalaihirlap.hu/loero/20081218_ket_ugy__sok_vetek?s=rel

Mesterházy Attila, miniszterelnök-jelölt - csalás : Zuschlag-ügy ( "A tanú szerint a pályázatok elbírálásának rendje a Gyermek és Ifjúsági Alap tanácsánál akkor változott meg, amikor Ocsovai Tamás helyett Mesterházy Attila lett az elnök." http://www.hirtv.hu/belfold/?article_id=289093 )

Molnár Gyula, Bp. XI. ker polgármestere - ingatlan tulajdonjogának átruházása kapcsán hivatali visszaélés miatt gyanúsított + Évi mintegy ötmillió forintjába került az újbudai önkormányzatnak Molnár Gyula sofőrje, akit az In-kal Securityn „keresztül” fizettek közpénzből ( http://www.magyarhirlap.hu/belfold/molnar_lakos_nyomaban.html )

Nagy Imre, Eger polgármestere (-2010)- jogosulatlan gazdasági előny és magánokirat-hamisítás gyanúja : Az egri kistérségben tanuló gyermekek logopédiai ellátására igényelt normatívával megkárosították a Gyurcsány-kormányt, és jogosulatlan előnyhöz juttattak családokat. Még 2007-ben Deák Boldizsár, egykori fideszes önkormányzati képviselő tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen bűnszövetségben, hivatali visszaéléssel jelentős kárt okozó csalás, számviteli fegyelem megsértése és közokirat-hamisítás miatt. Állítása szerint bizonyítékai vannak arra, hogy a korábbi, szocialista-liberális helyhatósági, kistérségi vezetés idején jogszabálysértően igényeltek és használtak fel közpénzeket, támogatásokat. ( http://index.hu/belfold/2011/03/25/rabositottak_eger_volt_polgarmesteret/ )

 

Nyakó István és felesége - BKV ügyek, sikkasztás

Nyékes Béla, MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagja, Kecskemét - 300 millió forintos kárértékű csalás ( http://index.hu/belfold/2009/05/28/300_millios_csalas_miatt_csuktak_le_egy_mszp-st/) (előzetesben?)

Ocsovai Tamás, egykori ifjúsági tárca helyettes államtitkára - Zuschlag-ügy : csalás ( "személyesen ő adta át a hamis számlákat Ocsovai Tamásnak, az egyik helyettes államtitkárnak" http://mno.hu/portal/705166 )

Oszkó Péter, pénzügyminiszter - adócsalás (ciprusi offshore cégek)

Őri András, a Fiatal Baloldal Zala megyei elnöke - Zuschlag-ügy negyedrendű vádlottja ;  folytatólagosan elkövetett csalásért, számviteli fegyelem megsértéséért 4 évi börtönbüntetésre, négy év közügyektől eltiltásra és teljes vagyonelkobzásra ítélték. (Mivel Őri előzetes indoklás nélkül nem jelent meg a tárgyaláson, elfogatóparancsot adtak ki ellene.), http://nol.hu/belfold/zuschlag_fehergalleros_bunszervezetet_mukodtetett__a_buntetese_nyolc_es_fel_evi_borton

Paizs József, Szigetvár polgármestere - burkolt privatizáció előkészülete, http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=304711

Páva Zoltán, polgármester/Komló -  jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés

Pénzes László, polgármester/Komádi - sikkasztás : Leader Egyesület Hajdú-Bihar megye ("Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése") P. L. a cég felügyelőbizottságának tagja  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=316311

Podolák György, volt MSZP-s ogy képviselő - sikkasztás (Csepelen, Deme Gáborral),

Szabó Loránd, Dombóvár volt szocialista polgármestere - különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás, vesztegetés és hivatali visszaélés. Jelenleg sikkasztás és vesztegetés vádjával folyik ellene büntetőeljárás a Tolna Megyei Bíróságon. ( http://mno.hu/portal/727692 )

Szabó Zoltán, Erzsébetváros/Budapest VII. ker., - Hunvald-ügyben tettestársként elkövetett csalással gyanusítják (http://nol.hu/belfold/ujabb_szocialista_ex-honatyat_gyanusitottak_meg_hunvald-ugyben)

Szanyi Tibor, o. gy. képviselő (2010: Bp. 19. vk.) - választási csalás ( Átjelentkezésre buzdította az MSZP-seket a 2010-es o.gy. választások első fordulója előtt Budapesten a XIII. kerületben.) 

 

Szekeres Imre, volt honvédelmi miniszter -  "A nagy HM mutyi" ( Éttermekben, parkolókban és honvédelmi minisztériumi irodákban osztották a kenőpénzeket a szocialista Szekeres Imre vezette szaktárcánál és a Honvédelmi Minisztérium (HM) cégeinél dolgozó tisztek...A bűnszervezetben a tárca tulajdonában álló társaságokon keresztül kellett visszaosztani a milliókat, amelyek kézről kézre járva eljutottak a HM felső vezetőinek irodájáig is. A maffiaszerű bűncselekmények mechanizmusa nem volt bonyolult, a súlyos közpénzeket felemésztő beszerzéseket elnyerő magáncégek a valós árnál hat-tíz százalékkal többet kértek, ezt a pénzt pedig borítékokban adták vissza a bűnszövetségben levő döntéshozóknak. A szálakat a nyomozóknak a minisztériumi irodákig sikerült felgombolyítaniuk, innen a pénz útja már követhetetlen. http://www.mno.hu/portal/707490 )

Szenteczky János, Csevak (Csepeli Vagyonkezelő) vezérigazgató, MSZP polgármesterjelölt Csepelen - csepeli lakásmutyi ( http://csepel.info/?p=10176#more-10176 )

Szilvásy György, volt titokminiszter - hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett, különleges személyes adattal való visszaélés gyanúja (A Központi Nyomozó Főügyészség azzal gyanúsítja, hogy jogtalanul adott át a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak lemezeket, amelyeken az UD Zrt.-t érintő lehallgatott telefonbeszélgetések voltak) ;

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere -  hűtlen kezelés bűncselekménye (egyenlőre csak gyanúsított) :  A kazincbarcikai önkormányzat név nélkül nyilatkozó illetékese annyit mondott, hogy egy civil szervezet egy éve jelentette fel a polgármestert gyanús külsős megbízási szerződések miatt. Feltételezések szerint több esetben is teljesítés nélkül fizettek különböző cégeknek, illetve ugyanazon munkát többször is elszámoltak. Az okozott kár értéke elérheti a 10 millió forintot a feljelentők szerint. ( http://index.hu/belfold/2011/05/10/gyanusitottkent_hallgattak_ki_a_kazincbarcikai_polgarmestert/ )

Sztancsik Ferenc, képviselő, Csiha Judit volt kampányfőnöke - hűtlen kezelés ( Havi 250 ezer forintért tartotta a kapcsolatot Szűcs István MSZP-s alpolgármester és az önkormányzat között, http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_id=311528)

 

 

Szubotics Miklós, verekedés - Fóris Gábor, a Bors tudósítója az MTI-nek azt mondta: fotókat készített az iskoláról és Szubotics Miklós iskolaigazgatóról, a baranyai közgyűlés szocialista képviselőjéről annak kapcsán, hogy egy 11 éves diák rendszeresen bántalmazta az intézmény egyik pedagógusát. A 2010-es országgyűlési választásokon Baranya szigetvári választókörzetében képviselőjelöltként induló igazgató ezt nehezményezve rátámadt, leteperte a földre, elvette fényképezőgépét, majd autóba ült és elhajtott.

 

 

Szűcs Erika, képviselő, volt szociális és munkaügyi miniszter - Négy hónappal a miniszteri székből történő távozása után szerződést kötött saját korábbi tárcájával, csaknem hatmillió forintot kapott annak a területnek az elemzéséért, amelyet korábban felügyelt. A szerződés szerint a volt miniszter 2009 szeptemberétől 2010 májusáig havi 900 ezer forintot kapott korábbi tárcájától. Később módosították a megállapodást, így januártól májusig „csak” havi 450 ezres juttatásban részesült, így összesen bruttó 5,850 millió adóforintot tehetett zsebre. (http://mno.hu/portal/724044)

Tóth József, Polgár polgármestere, volt MSZP-s képviselő (-2010), hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás - Arra utasítta egy önkormányzati kht. vezetőit, hogy a 30 millió lenyúlt közpénzt hogyan tüntessék el papíron. Az ügy lényege röviden: 2005 februárjában Tóth Józsefnek a megyei közgyűlés alelnökeként tudomására jutott, hogy a megyei önkormányzat által alapított M3 Kht.-nál gazdálkodási és pénzügyi szabálytalanságok történtek, ezért ezekről feljegyzésben tájékoztatta a megyei közgyűlés vezetését. Személyesen is tárgyalt a kht. illetékeseivel, akik közül egyikük titokban hangfelvételt készített a beszélgetésről. Ebből kiderült: Tóth József indulatosan kérdőre vonta az elkövetőket, s javasolta, hogy amit papíron lehetséges elrendezni, azt rendezzék el esetleges visszadátumozással is, de hozzátette, hogy a történtekről tájékoztatni fogja a megye vezetését. A törvénytelenségek elkövetőit azóta pénzbüntetésre ítélték - több esetben már jogerős ítéletek is születtek -, de az eljárás során az elmúlt években Tóth Józsefet mindvégig tanúként hallgatták ki. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a múlt hónapban eljárást indított Tóth József ellen bűnpártolás gyanújával, a vádhatóság szerint ugyanis a politikusnak annak idején kötelessége lett volna büntető-feljelentést tenni az ügyben. ( http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=193414 ; http://nol.hu/belfold/ugyeszsegi_eljaras_politikai_megrendelesre_ )