HTML

Politikusbűnözők - "Alakul a börtön-bajnokság"

Kedves Jó Pártok! Ha hihetünk Mesterházy Attila szavainak, akkor "léteznek korrupt emberek, de nem léteznek korrupt közösségek." Bizonyítsák be! Ha "fájó szívvel" is, váljanak meg bűnözőiktől, hogy tisztább legyen a magyar közélet és végre elindulhasson politikusaink börtön-bajnoksága odaát a hűvösben, esetleg az ország újabb kőbányákat nyithasson meg... Indul tehát a nagy, "kinek van (lesz) több priuszosa" játék és várjuk a pártok reakcióit. A jelenlegi állás szerint : 1.-2.) MSZP, FIDESZ-KDNP : 65, 3.) SZDSZ : 10, 4.) Jobbik : 6, 5.) LMP : 1 tagú csapat. Segíts fellelni kedvenc pártod rejtett tartalékait, az eredmény még egyáltalán nem végleges!

Friss topikok

Facebook

FIDESZ(-KDNP) -lista : 68 fő

2011.04.14. 09:00 sbna

(Létrehozva : 2010/04/01 ; frissítve : 2011/07/19)

update 04/14 : MSZP-FIDESZ 64:64 !!!!!! Ki gondolta volna, hogy közel a blog fennállásának 1 éves évfordulóján alig egy év kormányzása elég ahhoz a fideszeseknek, hogy beérjék a Nagy Ellenfelet! Hajrá, még meglehet a kétharmados többség is 2014 végére, sőt talán a börtönparlament is? Bárcsak a kormányzás minden szintjén ilyen jól haladnának!

update 04/12 : MSZP-FIDESZ 64:63. Immár heten vannak, mint a gonoszok, a feketepénz-botrányban. Eddig lapultak mint lósz@r a fűben, egyik sem mert kiállni a nyilvánosság elé leleplezése előtt, hogy "én is sáros vagyok, ide lőjetek!" Inkább ment a sunnyogás ezerrel, hátha én még megúszom. Az emeszpésektől kéne beszerezni valami oltóanyagot a fideszeseknek, mert azokat valahogy nem fertőzte még meg ez a kór. (Vagy esetleg hosszú a lappangási idő?) Igaz, a "szoci szérum" hasonló, ha nem éppen súlyosabb "fertőzéseket" rejthet magában.

update 03/24 : No még 2 jómadár és máris egálban vagytok az MSZP-vel, elég gyorsan összejött, majd 1 évi (újra)kormányzás után...

update 03/09 : "Történelmi" számhoz érkezett a FIDESZ-KDNP : 56... dőlnek ki a csontvázak a szekrényből, csak hogy klasszikusokat idézzünk, miközben éppen azon gondolkodtunk, hogy Fillentő cigaretta-ügye megüti-e a mércét ahhoz, hogy felkerüljön a listára.

update 03/04 Szédületes iramban jön fel a FIDESZ (52 fővel indultunk), azon belül is az enyveskezüek, ha így haladnak heteken belül megelőzik az MSZP-t. Hajrá (?) Meglesz-e itt is a kétharmados többség?

új nevek : Balázs József

A lista :

Életrajz
http://politikusbunozes.info/wp-content/uploads/2010/04/Babine_Szottfried_Gabriella.jpgVácon születtem 1966-ban. A kórházból Püspökszilágyra vittek haza szüleim, ahol 23 éves koromig (házasságkötésemig) éltem.
Az általános iskola után a váci Egészségügyi Szakközépiskolában tanultam tovább. Az ott eltöltött négy év megtanított az empátia és a humánum fontosságára. A váci kórházban megélt szakmai gyakorlatok, tanáraim és oktatóim alapozták meg bennem az egymásra való odafigyelés értékét. Az érettségi után az OTE Egészségügyi Főiskolai Karán folytattam tanulmányaimat. 1987-ben szereztem oklevelet védőnőként.
Friss diplomásként Gödön kezdtem dolgozni, majd 1988-ban Vácra kerültem, ahol közel húsz évig voltam körzeti védőnő Deákváron.
1990-ben költöztünk Sződligetre, ugyanis a Barackosban kezdtünk építkezni. Három gyermekünk született: Zsófia 1990-ben, Anna 1999-ben és Levente 2004-ben.
A gyerekek közti korkülönbség lehetőséget adott a továbbtanulásra. Így szereztem általános természetgyógyász képesítést (ETI, 1998.), majd a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolán Gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadó másoddiplomát 2007-ben.
A 2002-es választás oly’ sok honfitársammal együtt az én életemet is megváltoztatta. A szemlélődéssel felhagyva, férjemmel együtt megalakítottuk a Pro Patria polgári kört, majd 2003-ban a Fidesz helyi szervezetét.
A napi aktualitásokon kívül hagyományteremtő rendezvényeket is útjára indítottunk, ( Sződligeti Polgári Piknik, karitatív rendezvények, parlagfűmentesítés).
A hatékony csapatmunka nélkül 2006-ban nem nyertünk volna az önkormányzati választáson meggyőző többséggel.
Hiszem és vallom, hogy az összetartásra még soha ilyen nagy szükség nem volt, mint a mostani nehéz, kilátástalannak tűnő időszakban. Magyarország vezetése jelenleg csak kívánnivalót hagy maga után.
Hozzáértő, hazánkat szerető kormányra van szükségünk.
Ehhez kérem minden jóakaratú ember támogatását, mert gyermekeink számára ne az legyen az útravaló a felnőtté válás küszöbén, hogy „…el lehet innen menni!

Bábiné Szottfried Gabriella - a párt városi elnöke, Sződliget polgármestere -  mutyi : Egy 2008. májusi pártgyűlésen amellett lobbizott, hogy vásároljanak meg hatszoros áron egy berendezést a csődközelben lévő kórház számára egy általa előnyben részesített cégtől. „Leegyeztettem a Fidesz-felsővezetéssel, az ő jóváhagyásukkal mertem én ezt így behozni, bízván abban, hogy ti meg fogjátok érteni, hogy ebből mennyit lehet profitálni (…) Nemcsak én vállaltam ezért a cégért kezességet, hanem rajtam kívül a felső vezetés is (…) Pesti Imre, Molnár Ágnes, akik benne vannak, tehát én nélkülük biztos nem mentem volna bele” – hangzik egy, a HVG tulajdonába került hangfelvételen, melyet nem kizárt, hogy egy korábban kizárt fideszes képviselő juttatott el a lapnak. Elhangzott még az is, hogy a szocialisták azért járultak volna hozzá az üzlethez, mert “nem tudnak arról, hogy a gépet beszerző cég jobbos kötődésű” ügyről Bábiné Szottfried Gabriella vehemensen érvel egy 45 millió forintos gyógyászati gép beszerzése mellett, ami máshol 7 millióért is beszerezhető. A gépet attól a Green-Sound Kft-től szerezték volna be, akinek üzletkötője az a Lesti József, aki az önkormányzati tulajdonú Sződliget Szolgáltató Kft ügyvezetője is egyben. Alig hihető, hogy a szocialisták ne tudtak volna erről. ( http://barikad.hu/node/48370 )

 

3. perctől:

 

Balázs József, ogy képviselő -  zsarolás, fenyegetés :  Hangfelvétel tanúsítja, hogy a fideszes Balázs József kijelenti, jobbikos polgármesterrel nem kap pályázati pénzt Gyöngyöspata. A Fidesz 2006-ban hasonló ügy miatt Veres János pénzügyminiszter menesztését követelte.

 

 

Balogh Ibolya, Fejér megyei önkormányzat fideszes elnöke - "kommunikációs pénzszivattyú" : szerződés a Contact Media Tanácsadó Kft.-vel, ( http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=206237 )

 

dr. Balogi Dániel, Tiszasziget önkormányzati képviselő - "zugprivatizáció" (a helyi magyarokat kirekesztve alacsony áron adott el a lakóparknyi területet izraeli befektetőknek, http://postaimre.euroweb4you.eu/print.php?news.256)

Bereznai Csaba, Tatabánya - sikkasztás; vádemelés. A Majki Népfőiskolai Társaság volt elnökét egy rendbeli, folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítja a rendőrség. A gyanú szerint 2005 szeptemberében életbiztosítást kötött 5, illetve 20 évre, amelynek kedvezményezettje az egyik hozzátartozója volt. A nyomozók szerint 2005 szeptembere és 2006 októbere között 7,5 millió forintot utalt át a népfőiskolai társaság számlájáról a biztosítónak – tudtuk meg az ügyésztől.

( http://nol.hu/belfold/pokorni_jegyzoje_vezetheti_az_elszamoltatasokat )

Bodó Imrepolgármester, Tiszasziget ogy. képviselő - "zugprivatizáció" (a helyi magyarokat kirekesztve alacsony áron adott el a lakóparknyi területet izraeli befektetőknek, http://postaimre.euroweb4you.eu/print.php?news.256)

Dr. Bohács Zsolt, országgyűlési képviselőjelölt, Csongrád megye 3. sz. vk. - Vertical Invest egyik jogi képviselője (A Vertical Invest mintegy 600 ügyfelét károsította meg, összesen közel 1 milliárd forinttal. Az első fokon eljáró bíróság kimondta, hogy a szövetkezetet a vádlottak 2003-ban kifejezetten a bűncselekmény-sorozat végrehajtására hozták lére, az általuk reklámozott ingatlanprojektek eleve megvalósíthatatlanok voltak, és arra sincs racionális gazdasági magyarázat, hogy a sokmilliós befizetéseket miért készpénzben kezelték, hozták-vitték, hordták ki az országból, és miért nem banki átutalással mozgatták. A hat elmarasztalt vádlottat 527 rendbeli csalásban mondták ki bűnösnek, és 3-6 évig terjedő, letöltendő szabadságvesztést kaptak.http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=28439 )

Brájer Éva, ogy képviselő és Székesfehérvár alpolgármestere - jogosulatlan közpénzfelvétel ; 394 ezer 230 forintos illetménye kiegészül alpolgármesteri fizetésével, ami 620 ezer 600 forint. Ehhez még jön a választókerületi pótlék, 354 ezer 807 forint értékben, és még lakhatási támogatást is igénybe vesz, ami 115 ezer 950 forint. Úgy tűnik, mindez neki sem elég ahhoz, hogy el tudja látni a munkáját. Ezért ő is kap költségtérítést Fehérváron, 124 ezer 120 forintot. Összes jövedelme tehát a három költségtérítési tétellel együtt havonta1 millió 609 ezer 707 forint. ( http://egyenlito.blog.hu/2011/03/23/ujabb_kettos_koltsegteritesek )

Cser-Palkovics András, ogy. képviselő, Székesfehérvár polgármestere, a Fidesz frakcióvezető-helyettese is - jogosulatlan közpénzfelvétel ; országgyűlési képviselőként 568 ezer 155 forint illetményt kap, míg polgármesterként havonta 642 ezerrel gyarapodik a bankszámlája. Ehhez a parlamentben hozzájön némi költségtérítés – amit arrafelé választókerületi pótléknak hívnak – ez 224 ezer 820 forintot tesz ki. Nem lenne még itt semmi baj, vidékről érkezik a képviselő, rendszeresen bejár a parlamentbe. Viszont a fehérvári közgyűlési jegyzőkönyvek alapján otthon is felvesz költségtérítést 192 ezer forint értékben, és még cafeteriát is kap, de az már tényleg mellékes, hiszen juttatásai egyébként is havi 1 millió 626 ezer 975 forintot tesznek ki. ( http://egyenlito.blog.hu/2011/03/23/ujabb_kettos_koltsegteritesek )

Csintalan Sándor, 2002-ig MSZP, 2007-től FIDESZ tag, Hír TV tulajdonos - Tasnádi Péter üzlettársa, "rablóprivatizáció", olajügyek koordinátora http://index.hu/belfold/olajnegypont/ 

Csöbör Katalin, alsózsolcai alpolgármester és FIDESZ képviselő (2010-) - jogosulatlan közpénzfelvétel : A politikus több társához hasonlóan egyszerre vett fel teljes összegű választókerületi pótlékot az Országgyűléstől, miközben önkormányzati tisztsége után – Csöbör Alsózsolca alpolgármestere – is kapott költségtérítést, noha az ilyen duplázást a törvény tiltja. Az országgyűlés adatai szerint februárban Csöbör a teljes neki járó összeget, 473 076 forintot vett fel választókerületi pótlékként, igaz, egy hónappal később, márciusban már csökkentett összeget, 336 625 forintot kapott.

Czaun János, Veszprém - hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás; vádemelés.

Czeglédy Csaba, alpolgármester Szombathely - "helyi mutyi" (a szociális segélyezésért felelős alpolgármester direkt módon avatkozott be a segélyezési ügyekbe…” A Vas Népe cikke azt állítja, a hatóság megvizsgálta Hauser jogosultságát – majd elutasította a kérelmet, ahogy a szociális bizottság is. Czeglédy ennek ellenére, saját hatáskörben utalta ki ezt a segélyt. Egy olyan személy kapott közüzemi díj-támogatást, olvashatjuk a megyei lapban „akinek 400 négyzetméteres kétszintes családi háza, plazmatévéje, és beltéri úszómedencés jakuzzis szaunás” háza van. http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/47222_hauser_philip_az_egykori_roma_vezeto_ugyei_ujra ) ; Rébusz 1. és Rébusz 2. ügy (csalások a diákok foglalkoztatása körül), sárvári  Relax  Apartmanház ügye és egyebek : http://netkacsa.hu/138/ujra-bortonkozelben-a-szombathelyi-alpolgarmester/

Demján Sándor, FIDESZ-közeli vállalkozó - adócsalás 2009: Bakonyi Erőmű Zrt. ("Az ismertebb cégek közül az ajkai Bakonyi Erőmű Zrt.-től a bírságokkal együtt 196 millió forintot követel az adóhatóság."  http://agrarunio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1341:van-aki-majdnem-felmilliarddal-log-az-apeh-nak )

Farkas Flórián - már a hetvenes  és nyolcvanas években ült ; kegyelmi ügyét, amelynek köszönhetően megúszta a börtönt a 90-es években, 30 évre titkosították : személyében egy köztörvényes bűnöző ül a Parlamentben, a Fidesz soraiban. Farkast többször elítélték, börtönben is ült, ám a legdurvább az, hogy mikor az 1990-es évek második felében bíróság elé akarták állítani sikkasztás és hűtlen kezelés miatt, nos, ekkor egész egyszerűen Göncz Árpád köztársasági kegyelemben részesítette. Indoklás nem volt, az ügyet pedig szokás szerint harminc évre titkosították. Tehát Farkas nem került bíróság elé bűncselekményéért. Kezdetben az MSZP szövetségese volt, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Lungo Drom elnökeként százmilliós támogatásokkal stafírozta ki az akkori kormányzat, akárcsak most Kolompár Orbánt. De mint láthatjuk, Farkas megúszta, ő felsőbbrendű, neki nem kell felelni az elsikkasztott pénzért, de ha egy vállalkozó nem ad számlát, arra kíméletlenül lesújt az APEH.

Fenyves Péter, Mór - nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés; vádemelés.

Földi László, Cegléd polgármestere, KDNP-s ogy képviselő (2010-) -  jogosulatlan közpénzfelvétel : A politikus jogellenes módon egyszerre vette fel önkormányzati költségtérítését és teljes összegű választókerületi pótlékát az Országgyűlésben, pedig ez tilos. 2010 júniustól a polgármesteri költségtérítése mellett az Országgyűléstől is kapott pénzt, amit tilt a törvény, 4-600 ezer forintot vehetett fel jogellenesen.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas, önkormányzati képviselőjelölt (2010) - Sukoró ügy (Az elhíresült sukorói telekcsere során az államnak a gyanú szerint 1,3 milliárd forintos kárt okozó értékbecslő cég, a Perfekting Mérnök Iroda Kft. egyik tulajdonosának, Fülöp János Róbertnek a fia. Tavaly novemberben eladta kisebbségi tulajdonrészét a cégben, jelenleg a Kiskunhalason működő Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Kft. egyik tulajdonosa. Neve elhallgatását kérő kiskunhalasi informátorunk szerint a Fidesz helyi politikusai korábban többször támadták a Hulladékgazdálkodási Kft.-t, hogy túl magas tarifát kér a lakossági szemétszállításért. Informátorunk szerint a cég vagy a tulajdonosa támogatást ígért halasi Fidesz kampányához. Cserébe egyéni körzetben indították a fiát, Fülöp Róbertet, és vejét, Zuschlag könyvelőjét, Ván Róbertet. http://nol.hu/archivum/20100826-ki_kit_tamogat_a_halasi_fideszben_ )

Gergely Zsolt, BAZ megye - a hivatali vesztegetés; vádemelés.

Hadnagy Zsolt, Maglód alpolgármester - visszaélés az állami lakásépítési támogatással http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=350105&referer_id=friss

Hassay Zsófia, Bp./Terézváros polgármesterjelölt - közös mutyik az MSZP-vel Bp./Terézvárosban, kerékbilincs-ügy : Az ingatlanpanamáktól kezdve a kerékbilincs-viszszaéléseken keresztül, a vagyonkezelő pénzének elsíbolásáig, vagy az úgynevezett védelmi pénzek szedéséig lényegében a gazdasági bűnözés minden ága felbukkant a kerületben az önkormányzat vezetéséhez kötődően. ( http://barikad.hu/node/53624 )

Hauser Philip, korábbi roma kisebbségi önkormányzati vezető/Szombathely -  1) állítólag étkezési jeggyel fizetett fideszes kopogtatócédulákért (Szakály Gáborral ápolt baráti szálakat, http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/rendorseg_vizsgalat_hauser_filip_roma_vezeto)  ;  2) jogtalan segély-felvételek ügye (http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/47222_hauser_philip_az_egykori_roma_vezeto_ugyei_ujra)

Hoffman Pál, KDNP-s képviselő (2010-), tököli polgármester (2006-) - jogosulatlan közpénzfelvétel. 2010 májusában, amikor országgyűlési képviselő lett, nem mondott le önkormányzati költségtérítéséről, miközben az Országgyűléstől teljes összegű választókerületi pótlékát is felvette, noha a kettőt együtt a törvény kifejezetten tiltja. 2010 októberében ismét polgármesternek választották, de továbbra is mindkét költségtérítését felvette törvénytelenül, egészen 2011 február végéig. Az elmúlt hónapokban összesen 1 125 662 forintot. Az önkormányzattól havi 144 ezer 900 forintot kapott költségátalányként, az Országgyűléstől ezzel egy időben havi 295 ezer forint választókerületi pótlékot.

Kádár Tibor, Kubatov titkára, Kádár Tibor, az ún. Szabad Európa Csapat nevű Fidesz-akciócsoport vezetője - csalás (az ál-MSZP videó készítője : Kubatov Gábor videóira válaszaként közzétett „MSZP-videóról” kiderült, hogy azt is Kubatovék csinálták.)

Íme az MSZP lejáratására készített FIDESZ-videó visszakódolva :

 

Kalmár Ferenc, KDNP képviselő (2010-) - jogosulatlan közpénzfelvétel, Kalmár Ferenc a fideszes Zsiga Marcellhez és Papcsák Ferenchez hasonlóan hónapokon át törvénytelenül vett fel közpénzeket. A KDNP alelnöke nem dupla költségtérítést kapott, mint a fideszesek, hanem több állami társaságtól vett fel juttatást felügyelőbizottsági tagsága után. Kalmár az önkormányzati tulajdonú Csongrádi Rendezvényház Kht.-től felügyelőbizottsági tagként havi 40 ezer forintot kapott, a szintén állami tulajdonú Nagyfa-Alföld Kft-től pedig havi 56 ezret a felügyelőbizottság elnökeként. Ezt azonban a törvény tiltja, a "Köztulajdonban álló gazdasági társaságok működéséről" szóló 2009. évi törvény szerint "egy személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött felügyelőbizottsági tagság után részesülhet javadalmazásban". Később írásban bocsánatot kért, amelyet azonban nem sokkal később a párt visszavont. A KDNP jogi álláspontja szerint a felügyelőbizottság elnöke nem tagja a felügyelőbizottságnak, így nem törvényellenes a dupla pénz.... Ja értjük, így már minden világos, nem tagja a FEB-nek, mi kérünk elnézést, pofánk befogva, megkezdtük az elsunnyogás foganatosítását. (http://index.hu/belfold/2011/03/09/kdnp-s_kepviselo_is_kapott_torvenytelen_penzt/)

Kocsis Csabáné, Terézváros a Fidesz-frakció úgynevezett frakciótitkára, Kocsis Csabáné Verók István (terézvárosi ingatlanpanama, ld. MSZP) polgármester tanácsadója

Kovács Ferenc, Nyíregyháza, polgármesterjelölt - úgy vett fel országgyűlési képviselőként havi 115 ezer forint lakhatási támogatást, hogy hat ingatlana közül kettő Budapesten van (http://nol.hu/belfold/ujabb_lebuktato_fideszes_hangfelvetelek_)

Kubatov Gábor, kampányigazgató - köztörvényes autótolvaj, biztosítási csalások, választási csalások (tiltott adatbázis-készítés : „Meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták.” KG ... "Volt olyan párt, aki összeszedte például Szili Katalin szórólapját, és beszórta a postaládákba vasárnap." KG - Kubatov persze óvatosan, vagy inkább cinikusan mesél, de egyértelmű, hogy kiről van szó, hiszen csak a Fidesz és az MSZP indult ekkor Pécsett. "2200 nyuggert leküldtek." KG ld. videók)

1. videó :

2. videó :

 

3. videó a 2002-es csalásokról :

 

Lakatos Zsolt, fideszes gyöngyösi önkormányzati képviselő, az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület elnöke - orgazdaság gyanúja : a lakásán tartott házkutatás során betörésből származó, nagy értékű szerszámgépeket, horgászfelszereléseket találtak.

Lázár János, frakcióvezető (2010-), közpénzek pazarlása, A Fidesz frakcióvezetője egy Audi S8-as autóval jár, amely tízhengeres és 5 ezer köbcentis. A 450 lóerős sportverzióval közlekedik, amely akár óránként 250-es tempóra is képes. Az autó bérleti díját felerészben a hódmezővásárhelyi önkormányzat, felerészben pedig a Fidesz-frakció fizeti, így állják a havi 600 ezer forintos bérleti díjat, és a havi 300 ezres üzemanyagköltséget. (FH) Az S8-as fogyasztása az origo szerint 16-22 liter, pluszban felszerelték a Totalcar szerint egy 500.000 forintos lézerblokkolóval, mely a forgalom-ellenörző radarok kiiktatására képes. Hozzátehetjük : Ha az urizáláson túl nem lennél álláshalmozó Jani, nem kerülnél ennyibe az országnak. Az már csak hab a tortán, hogy te vetted fel a legtöbb, számla nélküli költségtérítést bemondásra (18 millió forintot) és 2007-ben te tiltakoztál a legjobban az MSZP-s luxusautók beszerzése ellen... (http://totalcar.hu/magazin/velemeny/2011/02/09/jani_jani_kellett_ez_neked/ )

Végül is tényleg befoghatjuk a pofánkat, közpénzből helikoptert is bérelhetne...

Mádly Zsolt, Fót polgármestere - "fóti balhék" (A fóti képviselő-testület tíz politikusa - akik a testületben többséget alkotnak - július 15-én döntött arról, hogy sorozatos törvénytelenségek gyanúja miatt fegyelmi eljárást indít Mádly ellen. A vita addig fajult, hogy Mádly büntetőfeljelentéssel fenyegette meg a testület tagjait, és egy mikrofonkonnektorral orrba verte az alpolgármestert, akinek vérezni kezdett az orra. Ezután ellenfelei felfüggesztették Mádlyt, és fegyelmit indítottak ellene. Havi 700 ezret kapott a felfüggesztés alatti hónapokban is.) http://www.origo.hu/itthon/20090925-madly-zsolt-ujra-felfuggesztettek-a-foti-polgarmestert.html ; Hangfelvétel-ultimátum ügy : http://www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100408-nepszabadsag-kulonos-ultimatummal-fenyegetett-madly-zsolt-foti-polgarmester.html  ; Balhé a taxissal  http://www.fot-online.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=437%3Alapszele-madly-zsolt-rendrsegi-uegye-taxissal-balhezott-a-foti-polgarmester&Itemid=78

Malinák Árpád, Kunszentmiklós - rágalmazás, sajtórendészeti vétség, vesztegetés, csalás, magán- és közokirat-hamisítás, kiskorúak megrontása; 4 év 2 hón
ap

 

Marton Zsolt, önkormányzati képviselő, Szombathely - 10%-os kenőpénz : korrupcióbotrány Szombathelyen ( Egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe az elnyert munka után 10 százalékot kell "visszaadnia" a Fidesz helyi prominenseinek - Marton Zsolt és Szakály Gábor önkormányzati képviselőknek, akik az októberi választáson is a párt jelöltjei. Hangfelvétellel : http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=347642&referer_id=ezt_beszelik ; http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=347137&referer_id=ezt_beszelik)

Meggyes Tamás, polgármester/Esztergom, o. gy. képviselő - 2003 végén Meggyes ellen emelt vádat a megyei főügyészség hivatali visszaélés miatt, arra hivatkozva, hogy a polgármester utasította a városfejlesztési irodát: egy közbeszerzésre a határidő lejárta után jelentkező cég ajánlatát úgy bírálják el, mintha az a megfelelő időben érkezett volna ; 2004-ben bírósági szakba került Meggyes egy másik ügye is, amelyben hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták, amiért egy útlezárás miatt álló kocsisort megelőzve majdnem elsodorta az intézkedő rendőrjárőrt, majd továbbhajtott ; feleségverés (A jegyzőkönyvek és az orvosi látlelet szerint felesége fejét szoptatás közben a szék fakeretébe ütögette. Haját tenyérnyi darabon kitépte, és zúzódásokat szenvedett az arcán is. A polgármester szerint feleségének előző férje hamis vallomást tett) ; élményfürdő ügy (2004 derekára egyre több gond akadt a szívügyének tekintett fürdőberuházás körül, annak költsége ugyanis néhány év alatt 4 milliárd forintra duplázódott.) ; egyéb esztergomi botrányok : http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=93732

Ménes Andrea, Vámospércs, polgármester  - "Vámospércs fideszes polgármestere azzal zsarolja a helyieket, hogy ha nem neki adják az ajánlószelvényüket, akkor nem kapnak közmunkát, illetve segélyt." ( http://nol.hu/belfold/ujabb_lebuktato_fideszes_hangfelvetelek_ )

Nagy Lajos, Baktalórántháza - hűtlen kezelés, csalás, okirat hamisítás, sikkasztás; öt év.

Nyitrai András, képviselő - aki 2006-ban éles lőszerrel lövetett volna a tüntetőkre : Éveken át találgatta a közvélemény, hogy mi lehetett abban a 80 évre titkosított jegyzőkönyvben, amely a 2006-os tévéostrom másnapján az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén történteket tartalmazza. Az SZDSZ-esből Fideszessé lett Nyitray az éles lőszert, a gyilkosságot hiányolta a 2006-os őszi eseményekről, a rendőrök részéről...

dr. Oláh János, Tiszasziget önkormányzati képviselő - "zugprivatizáció" (a helyi magyarokat kirekesztve alacsony áron adott el a lakóparknyi területet izraeli befektetőknek, http://postaimre.euroweb4you.eu/print.php?news.256)

Orbán Viktor, miniszterelnök (1998-2002, 2010-), a "Nagy Elszámoltató" - 2002-ben 563.760 FT-ért az önkormányzattól vett lakást 63 millióért eladni éppenséggel jogszerű, de nem éppen etikus. Nyilván Ön is, kedves olvasó, 500.000-ért kap 60 milliós értékű lakást az önkormányzatától, mint a többszörösen hátrányos helyzetű, rászoruló Orbán család. ( http://kuruc.info/r/26/70787/ )

Papcsák Ferenc, volt elszámoltatási kormánybiztos, zuglói polgármester - jogosulatlan közpénzfelvétel :  az önkormányzattól is felvette 175 ezer forintos költségtérítését, és az Országgyűléstől is kapott 278 ezer forintos választókerületi pótlékot félmilliós fizetése mellé. Papcsák Ferenc tehát az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény szerint a parlamenttől 102 ezer forintot kaphatna költségei finanszírozására. Megjegyezzük, idén január 24-én leadott vagyonnyilatkozata szerint országgyűlési képviselői munkáinak könnyítésére eleve – másokhoz hasonlóan – jár neki laptop és mobiltelefon. Emellett természetesen Papcsák zuglói polgármesterként is részesül fizetésben és költségtérítésben. Érdekes módon, míg a XIV. kerület honlapján az szerepel, hogy a kerület első embere havi 587 250 forintért és ennek 30 százalékáért, vagyis 176175 forintos költségtérítésért szorgoskodik a zuglóiak életének jobbá tételén, addig az Országgyűlésnek benyújtott vagyonbevallásában 763 425 forint szerepel, és semmilyen költségtérítés nincs feltüntetve. Érdekes, hogy ez éppen a polgármesteri bér és költségtérítés összege. Zsiga Marcell után úgy tűnik ennek a "feledékeny" képviselőnek is "elgurult a gyógyszere". ( http://hvg.hu/itthon/20110307_papcsak_is_duplan_vesz_fel_koltsegterites )

Patay Vilmos, polgármester Dombóvár- "dombóvári mutyik" : Havonta nettó 490 ezer forintot költ Dombóvár önkormányzata kommunikációs stratégiára és tanácsokra 2009 ősze óta. Patay Vilmos fideszes polgármester jóformán rögtön szerződést kötött a korábban hűtlen kezelésért jogerősen elítélt egykori fideszes politikus, Várhegyi Attila cégével. A Myself Consulting Kft. vélhetően jól megdolgozik pénzéért, hiszen volt olyan hónap, amikor a 490 ezer forintért csaknem öt órát is konzultált a céggel szerződést kötő fideszes városvezetés. ( http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=350153&referer_id=ezt_beszelik )

Pintér Sándor, belügyminiszter - 1) bíróság első fokon elítélte közokirat-hamisításért; 2) adócsalás és pénzmosás : Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. ECLIPSE -ügy (http://velemenyvezer.blog.hu/2010/05/06/pinter_sandor_a_fidesz_elso_ballasztja)  ; 3) sikkasztás : Immobil 2000 Kft. (A 2003 óta felszámolás alatt álló Euro Möbel Line Bútorgyártó Kft.-t 80 millió forintért vette meg 2006-ban Pintér vállalkozása, az Immobil 2000 Kft. Az üzemcsarnokban hagyott berendezéseket 360 millió forintra, az ingóságokat – gépeket, elkészült bútorokat és faanyagokat – pedig 100 millióra értékelték. Pintér, illetve az ügyvezető, Ruszó Gyula, valamint a Mega-Repower vezetője, Domokos István olyan dolgokat is értékesített – így a Soltvadkerti Takarékszövetkezet gépeit, az Egererdő Zrt. fűrészáruját és a Borbély tulajdonában lévő gépeket –, amelyek nem tartoztak a felszámolási vagyonba.http://hvg.hu/hvgfriss/2010.13/201013_sikkasztas_pinter_cegenel )

Pokorni Zoltán, Bp. XII. ker. polgármester - "zugprivatizáció" (Pokorni Zoltán által vezetett fővárosi XII. kerületi önkormányzat több százmilliós vagyonvesztést szenvedett el a hegyvidéki bevásárlóközpont területének 2008-as korrupciógyanús értékesítése során. Pokorni Zoltán polgármesterként értékbecslés nélkül tett előterjesztést a terület nyilvános árverésen való értékesítésére. http://kuruc.info/r/52/57831/ )

 

Porkoláb József, Páty, önkormányzati képviselő - Grupo Milton mutyi

Rákay Philip (Kálmán), Hír TV egyik műsorvezetője, a Fidesz rendezvényszervezője - "kommunikációs pénzszivattyú" : Contact Media Tanácsadó Kft. tulajdonosa : 2008-ban több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér Megyei Önkormányzatnak (és más fideszes önkormányzatoknak), amellyel jelenleg is élő szerződése van. - Nem a FIDESZ sír folyamatosan, hogy az önkormányzatoktól "minden pénzt" elvontak? De úgy látszik még mindig dúskálnak, hiába a kommunikció létfontosságú. ( http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=206237 )

Rónaszékiné Keresztes Monika, FIDESZ képviselő, Erzsébetváros alpolgármestere (2010-) - jogosulatlan közpénzfelvétel : A politikus asszony tavaly az Országgyűléstől is teljes összegű választókerületi pótlékot vett fel, miközben októbertől az önkormányzattól is kapott havi 109 ezer forint költségátalányt, noha a törvény tiltja, hogy a dupla pénzt egyszerre felvegye. ( http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elhallgatja-mennyit-vett-fel-torvenytelenul-2047395?nocache )

Sebestyén László, fideszes képviselő (2010-) és igazgató egy nagyvállalatnál - képviselői összeférhetetlenség: Az állami tulajdonú ÉRV Zrt. vezérigazgató-helyettesével megegyező, havi 1 millió forintos fizetést felvevő, cégjegyzésre jogosult igazgatója. ( A Fidesz szerint a képviselő karbantartási igazgató, amely tisztségre nem vonatkozik a jogszabály 13. §-a. A 13. § kimondja: a) állami vállalatnak, trösztnek, tröszti vállalatnak, közüzemi vállalatnak vezérigazgatója, vezérigazgató-helyettese, igazgatója, igazgatóhelyettese, igazgatótanácsának vagy vezető testületének és felügyelő bizottságnak tagja; c) a szavazati jogok tíz százalékát meghaladó állami tulajdoni részesedéssel működő gazdasági társaság vezető tisztségviselője, igazgatótanácsának, igazgatóságának vagy vezető testületének, felügyelő bizottságának tagja, valamint a társasággal munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló más jogviszonyban álló vezetője (vezérigazgatója) ( http://kuruc.info/r/2/74778/ )

Sásdi András, Debrecen - jelentős kárt okozó csalás; 144 ezer forint pénzbüntetés.

Sipos László, Kecskemét önkormányzati képviselő (2006, 2010-) - garázdaság; Kecskeméti Városi Bíróság első fokon, nem jogerősen garázdaság vétségében bűnösnek találta Sipos László korábbi kecskeméti alpolgármestert, jelenlegi fideszes önkormányzati képviselőt, és 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A polgárőrként is szolgáló Sipos László a barátjával 2009. december 4-én este megjelent a megyei kórház pszichiátriai osztályának zártkörű rendezvényén. A szervezők felszólították őket a távozásra. A vita közben Sipos barátját a földre lökték, Sipos László pedig az egyik biztonsági őrt a nyakánál fogva próbálta elrántani. Végül mindketten a földre kerültek, majd kivezették őket a teremből, és hívták a rendőrséget. A történtek után Sipos László az alpolgármesteri megbízatásáról lemondott, de képviselői mandátumát megtartotta. Sipost a Fidesz képviselőjelöltként indította a 2010-es önkormányzati választáson, ahol ismét mandátumot nyert. ( http://index.hu/belfold/2011/02/23/lemondatnak_a_garazdasagert_elitelt_kecskemeti_fideszest/ )

Schneider Mihály, Budapest V. kerület - súlyos testi sértés, négy hónap felfüggesztve

Sümeghy Csaba, országgyűlési képviselő - csődbűntett, közokirat-hamisítás; bíróság előtt.

Szabó Ádám, korábban a hódmezővásárhelyi és szegedi közigazgatásban is dolgozott, illetve képviselő volt a Csongrád Megyei Közgyűlésben 1998 és 2002 között, a Fidesz színei ben nyert mandátumot - "kommunikációs pénzszivattyú" : Contact Media Tanácsadó Kft. tulajdonosa : 2008-ban több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér Megyei Önkormányzatnak (és más fideszes önkormányzatoknak), amellyel jelenleg is élő szerződése van.( http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=206237 )

Szabó Zsolt, képviselő, Hatvan polgármestere (2010-), Szabónak megválasztása után bruttó 100 ezer forint költségtérítést szavazott meg a hatvani képviselő-testület, az Országgyűléstől pedig havi 400 ezres választókerületi pótlékot vett fel. A törvény szerint - amire az Országgyűlés januárban valamennyi képviselőt külön figyelmeztetett - a politikusok nem kaphatják meg teljes összegű választókerületi pótlékukat, ha önkormányzati tisztségük után is kapnak költségtérítést. A képviselő azt állítja: már januárban figyelmeztették a „hibára" kollégái, és visszafizette a pénzt. Erre utal az Országgyűlés honlapján a politikus oldala is. Választókerületi pótlékával kapcsolatban az interneten szereplő 2011. februári adat mínusz 23 870 forint, vagyis be kellett fizetnie. ( http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/feketepenz-ujabb-lebukas-2046581 )

Szakály Gábor, önkormányzati képviselő, Szombathely - 10%-os kenőpénz : korrupcióbotrány Szombathelyen ( gy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe az elnyert munka után 10 százalékot kell "visszaadnia" a Fidesz helyi prominenseinek - Marton Zsolt és Szakály Gábor önkormányzati képviselőknek, akik az októberi választáson is a párt jelöltjei. Hangfelvétellel : http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=347642&referer_id=ezt_beszelik ; http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=347137&referer_id=ezt_beszelik)

Széles Gábor, MLSZ elnök, volt gazdasági miniszter-(ön)jelölt - "rablóprivatizáció" : Videoton, Műszertechnika, Ikarus ; KGB-s kapcsolatok ; MSZMP>MDF>MSZP>FIDESZ (mindig a "nyerő" oldalon) ( http://kuruc.info/r/6/57339/ )

Majd ő megmenti a magyar ipart... Kínában :

 

Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján fideszes polgármestere - "kommunikációs pénzszivattyú" : szerződés a Contact Media Tanácsadó Kft.-vel ; önkormányzati felhatalmazás nélkül kétszer adta el ugyanazt a földterületet és most mindkét cég perli a várost emiatt ( http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=206237 ; http://www.nol.hu/belfold/ugyeszsegi_vizsgalat_indulhat_salgotarjan_fideszes_polgarmestere_ellen )

Szekó József polgármester, Mohács - dulakodás, verekedés : A legutóbbi : Összeverekedett a mohácsi képviselő-testület ülésén Polgár Károly, a város Jobbikból kilépett képviselője és Szekó József fideszes polgármester. A két ellenlábas között a már szokásosnak számító szóváltás előzte meg az eseményeket. Egy papírcsomagot küldözgetett egymásnak az ominózus képviselő és a polgármester. Utóbbi valamiért odament Polgárhoz. A képviselő hátulról megüti Szekót, aki megfordult, és a következő ütéstől a földre került. Ekkor Polgár a már földön fekvő elöljárót többször megütötte, illetve megrúgta. Emmert Péter ekkor ért oda és a nyakánál fogva szedte le Polgárt Szekó Józsefről, a dulakodók szétválasztásában utána többen is részt vettek. Polgár Károlyt bilincsben vitték el a rendőrök. (FH) - Politikai kultúrából lehetőleg ne Mohácson vegyünk leckét.

Szent-Iványi Géza, Fót - 72 rendbeli törvénysértés, csalás; polgármesteri tisztség megszüntetése, 400 napi elzárásnak megfelelő pénzbüntetés.

Szilágyi Menyhér, Csorvás, polgármester - adócsalás (2009) ("Csorvás városé, amelynél 571 millió forint adóhiányt állapított meg az APEH, bírság azonban nem társul a követeléshez...Na ja, ha Ön tartozna ennyivel, az APEH akkor sem bírságolna... http://agrarunio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1341:van-aki-majdnem-felmilliarddal-log-az-apeh-nak )

Tállai András - adócsalás, (cége ellen az APEH adóvégrehajtást kezdeményezett 2010-ben),

Tarr János, volt lőkösházi fideszes polgármester (-2010) - tettleges becsületsértés (jogerős ítélet) : Tarr Lajos volt lőkösházi fideszes polgármester bűnösségét, akit 2009 nyarán polgármesteri minőségében hivatali szobájában bántalmazta Szűcsné Gergely Györgyi akkori általános iskolai igazgatót, önkormányzati képviselőt. "Takarodj ki innen, te f*szfej!" - ezzel a durva és némi képzavarról árulkodó mondattal - szó szerint - dobta ki irodájából még 2009 nyarán Tarr Lajos Szűcsné Gergely Györgyit. Az elsőfokú bíróság, egy év próbára bocsátotta polgármesteri széket tavaly októberben elvesztő Tarrt. A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy tettét Tarr polgármesterként, saját hivatali szobájában követte el. ( http://www.168ora.hu/itthon/tettleges-becsuletsertes-a-vegeken-65420.html )

Ván Barna, Kiskunhalas, önkormányzati képviselőjelölt (2010) - Zuschlag egyesületeinek volt könyvelője (érintettsége a Zuschlag ügyben erősen valószínű - http://nol.hu/archivum/20100826-ki_kit_tamogat_a_halasi_fideszben_ )

Varga Tamás, Fidesz - orgazdaság két és fél év; csempészés két és fél év.

Várhegyi Attila, Szolnok - folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés; egy év felfüggesztve. (154 milliós kárt okozott Szolnok önkormányzatának)

Vida Károly, Baktalórántháza - hűtlen kezelés, csalás, okirat hamisítás, sikkasztás; hat év.

Virág László, Debrecen - különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás; 1 év 6 hónap felfüggesztve.

Wintermantel Zsolt, polgármester, Újpest - közpénzek politikai célú pazarlása : W. Zsolt megválasztását politikai alku eredményének köszönheti : Korábban Derce Tamás 20 évig (SZDSZ-esként, majd függetlenként) volt Újpest polgármestere, ám tavaly nem indult újra, és nyíltan támogatta a fideszes jelöltet. "Hálából" Wintermantel olyan díjat alapított, melynek egyedül Derce Tamás felelt meg : a Semsey Aladár életműdíjat, amelyet olyan volt városvezetők kaphatnak meg, akik legalább tíz évig szolgálták a kerületet. A KDNP és az MSZP tiltakozása ellenére a Fideszes többségű képviselő-testület megszavazta a díjat, Derce közpénzből havi 350.000 forintot kap haláláig... ( http://www.hirperec.hu/index.php?mainmenuid=2&submenuid=3&contentId=2140 )

Zsiga Marcell, képviselő, Miskolc alpolgármestere - jogosulatlan közpénzfelvétel : Zsiga Marcell az Országgyűléstől havi 473 ezer forint választókerületi pótlékot és havi 115 ezer lakhatási támogatást kap. Ehhez képest a vagyonnyilatkozatában az is szerepel, hogy havi 111 ezer forint költségtérítést felvesz Miskolc alpolgármestereként is. A törvény tiltja, hogy egy képviselő egyszerre két helyről is költségtérítést kapjon. Ha valaki önkormányzati pozíciója után is kap költségtérítést, annak az összegét le kell vonni parlamenti pótlékából. Zsiga azt mondja: elfeledkezett arról, hogy két helyről is kap költségtérítést.Cavinton, képviselő úr, Cavinton! Lehet egy város sorsát ilyen feledékeny emberekre bízni? http://www.vasnepe.hu/fooldal-legfrissebb_hirek/20110304_ket_helyrol_vett_fel_koltsegteritest_zsig


...

(A lista folyamatosan frissül)

12 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://politikusbunozok.blog.hu/api/trackback/id/tr711880463

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - TUDOMÁNY ÉS KORRUPCIÓ 2011.03.09. 08:45:38

Alig telik el nap, hogy ne hallanánk valamilyen korrupciós botrányról. A média a világ minden országában beszámol a vesztegetésekről, közpénzek sikkasztásáról, hatalommal való visszaélésről, összeférhetetlenségi ügyekről. A korrupció mérésére a Transpa...

Trackback: Richard Quandt - TUDOMÁNY ÉS KORRUPCIÓ 2011.03.09. 08:42:03

Alig telik el nap, hogy ne hallanánk valamilyen korrupciós botrányról. A média a világ minden országában beszámol a vesztegetésekről, közpénzek sikkasztásáról, hatalommal való visszaélésről, összeférhetetlenségi ügyekről. A korrupció mérésére a Transpa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sbna 2010.04.23. 09:46:27

Köszönöm! Ezek hasznos infók. De tényleg kizárták őket a pártból, vagy csak egy halvány kezdeményezés történt erre ? (Gulyás Dénes részéről, ha jól tudom, aki aztán később "rejtélyesen elhallgatott" ld. www.origo.hu/itthon/20100309-paty-grupo-milton-elhallgattak-a-golffalu-ellenzoi.html ).
Nekem eddig nem sikerült konkrétan egy olyan hírt vagy linket találni, amely azt írja, hogy a tényleges kizárás meg is történt. De ha kapok egy ilyet, a változást természetesen felvezetem a posztra.
Mégegyszer köszi!

Pikk 2010.05.17. 10:53:54

A hatalmi helyzet miatt bővülhetne a lista, de az elmaszatolásra is nagyobb az esély. A fidesz tematizálja a közéletet, és teljesen mindegy hogy ellenzékben, vagy hatalomban van.

sbna 2010.05.21. 17:24:56

@Pikk: Figyelünk, bővítjük, bár most (még?) inkább az MSZP van soron : Szabó Zoltán, Wieszt János...Szóval továbbra is szivesen vesszük a tippeket, trackbackeket, neveket stb.

vércseharcsa 2010.06.24. 12:40:43

Dr Czeglédy viselt ügyeinek jelentősebb állomásai:

netkacsa.hu/.../ujra-bortonkozelben-a-szombathelyi-alpolgarmester

nasa_hun 2011.03.20. 17:48:15

Fel lehetne tenni azt a céget is aki feketemunkásként foglalkoztatta 2001 március 15 állami ünnepén az 500 bértapsolót..
Minimum 500 fő x 150 ezer Ft /fő = 75 milliós bírság vár kiszabásra az OMMF részéről.

sbna 2011.03.21. 19:22:23

@nasa_hun: Ha állami pénzből tették és kiderül, ki(k)hez köthető a cég, légy nyugodt, feltesszük ez utóbbiak kapcsán. (Főleg, ha még linket is dob valaki majd róla.)

Barragon 2011.05.04. 11:59:23

Kiváló munka! Óriási erőfeszítés kellett, hogy ennyi adatot és tényt összeszedjen valaki! Gratulálok és elismerésem!

sbna 2011.05.11. 11:31:08

@Barragon: Kedves Barragon! Köszönöm az elismerést, de némileg túlzol. Nem beszélhetünk korántsem óriási erőfeszítésről, csak egy jó éves, hetenként pár napos sajtófigyelő rutinról :-) Még 2009-ben kerestem hasonló listákat a neten, de - komoly meglepetésemre - nem találtam használható anyagokat, kivéve egy nyúlfarknyi MSZP által összeállított FIDESZ-es lajstromot. No ez adta az ötletet a bloghoz. Ha tetszik az oldal esetleg lajkold a Facebookon és mentsd le a tartalmát, ne vesszen el, ha bedaráltatná esetleg az új Médiahatóság...

Kék az ég 2013.04.28. 15:54:18

www.vagy.hu/tartalom/cikk/4350_partos_cigarettabiznisz_civishonban_is

2013.04.24.15:24

Nyilvánosságra hozták a nemzeti dohányboltok működtetőinek listáját, belepillantottunk a debreceniek névsorába.

A legkirívóbb talán Sásdiné Szűcs Judit neve, akinek a férje még évekkel ezelőtt írta be magát a debreceni Fidesz történetébe. Sásdi András a debreceni közgyűlésben vezette a pártja frakcióját, jó barátja Kósa Lajos polgármesternek és kedves feleségének (utóbbival közös cégük is volt valamikor), és a neve szocpolcsalás miatt került a bűnügyi rovatba annak idején. Öt évig irányította a város vagyonáért felelős céget, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-t, majd – amikor már a közlekedési vállalat egymilliárdos veszteségét nehezen tudta megmagyarázni – elhagyta a holdingot. Azt mondta, a saját vállalkozásaira szeretne koncentrálni. Most, ha nem is ő, de a felesége adhat feladatokat, hiszen közte van a dohányáru kereskedésére kiírt, koncessziós pályázat nyerteseinek. Nem feltételezvén a véletlen egybeesést (azért a Sásdi nem egy Kovács), megállapítjuk: családi cigarettabiznisz alakulgat a famíliában, lévén Sásdi Hanna Barbara nevű fiatal hölgy is a nyerők közt szerepel.
süti beállítások módosítása