HTML

Politikusbűnözők - "Alakul a börtön-bajnokság"

Kedves Jó Pártok! Ha hihetünk Mesterházy Attila szavainak, akkor "léteznek korrupt emberek, de nem léteznek korrupt közösségek." Bizonyítsák be! Ha "fájó szívvel" is, váljanak meg bűnözőiktől, hogy tisztább legyen a magyar közélet és végre elindulhasson politikusaink börtön-bajnoksága odaát a hűvösben, esetleg az ország újabb kőbányákat nyithasson meg... Indul tehát a nagy, "kinek van (lesz) több priuszosa" játék és várjuk a pártok reakcióit. A jelenlegi állás szerint : 1.-2.) MSZP, FIDESZ-KDNP : 65, 3.) SZDSZ : 10, 4.) Jobbik : 6, 5.) LMP : 1 tagú csapat. Segíts fellelni kedvenc pártod rejtett tartalékait, az eredmény még egyáltalán nem végleges!

Friss topikok

Facebook

SZDSZ : 11 fő (egyenlőre!)

2010.05.05. 12:46 sbna

Bajor Zoltán, Bp. VI. ker. alpolgármester - vesztegetés (Egy közvetítő útján – 18 millió forintot kért a kft. képviselőjétől annak fejében, hogy frakciójuk támogassa az ingatlannak a Műárt Press Kft. részére történő értékesítését, és így a képviselő-testületben többséget alkotó koalíció meghozza az erre vonatkozó döntést. Ezen időszak többször felszólította a bérlő kft. képviselőjét a 18 millió forint kifizetésére,  http://mno.hu/portal/705443 )

Demszky Gábor, főpolgármester, Budapest - Fővárosi Közterület-fenntartó költségén újították fel Demszky és mostani felesége korábbi lakását ; BKV ügyek ; FKF botrány ...

Fürjes Judit, -  bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisítás, egy év próbaidő (SZDSZ elnökválasztási botrány, http://www.mno.hu/portal/711369)

Gál György, a 10. választókerület képviselője - hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás (előzetesben)

Gál István, Balmazújváros volt SZDSZ-es polgármestere - hatvanmillió forintnyi kárt okozott a településnek még 2005-ben, ( http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=270489 )

Ikvai-Szabó Imre, Budapest főpolgármester-helyettes - BKV ügyek ; FKF botrány

Lisztes Emőke -  bűnsegédként ítélték el, (SZDSZ elnökválasztási botrány, http://www.mno.hu/portal/711369)

Mesterházy Ernő, BKV igazgatóságának SZDSZ-es elnöke - hűtlen kezelés (előzetesben)

Rodek Gyula, Szigetvár volt SZDSZ-es alpolgármestere - A nyomozók tavaly ősszel hallgatták ki gyanúsítottként a Paizs József korábbi szocialista polgármester halálát követően ügyvezető alpolgármesterként dolgozó politikust. Akkor úgy vélték, Rodek Gyula visszaélt hivatali helyzetével és túllépte hatáskörét, amikor a helyi képviselő-testület döntésével szemben nem a régi, hanem egy új szolgáltatóval kötött szerződést hulladékszállításra. Ennek következményeként egy ideig mindkét cég szolgáltatott, s ezért mindkettő igényt tartott az elvégzett munka ellenértékére. Az ügy előzménye, hogy a pécsi ítélőtábla tavaly nyáron jóváhagyta a Baranya megyei bíróság korábbi határozatát, amely kimondta: nem hatályos a szigetvári önkormányzat és az eddigi hulladékszállító, a Dél-Kom Kft. között létrejött szerződés. A bíróság szerint Szigetvár ugyanis a pályáztatás elkerüléséért a sellyei önkormányzat által korábban megkötött közszolgáltatási szerződéshez csatlakozva bízta meg a Dél-Kom jogelődjét, a Duna-Dráva menti Hulladékgazdálkodási Kft.-t (DDMH) 2004-től tíz évre a hulladékszállítási feladatok ellátásával. Ehhez háromoldalú kontraktusra lett volna szükség és Szigetvár csak a sellyeivel azonos határidőig szerződhetett volna a céggel. Szigetvárnak 2010 október közepétől újra egy hulladékszállítója van, és időközben lezárult a város ellen indult adósságrendezési eljárás is. A képviselő-testület semmisnek mondta ki a Rodek Gyula által kötött szerződést és úgy döntött, hogy a hulladékszállításra kiírt közbeszerzési eljárás lezárásáig a régi szolgáltató Dél-Kom Kft.-t bízza meg a hulladékszállítással. ( http://index.hu/belfold/2011/05/23/mar_nem_nyomoznak_rodek_gyula_ellen/ )

T. Asztalos Ildikó, az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke - csalás, magánokirat-hamisítás : T. Asztalos Ildikó négy illetéktelen küldöttet arra buzdított, hogy a másik elnökjelöltre, Fodor Gáborra szavazzon (http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/8954/1/belfold/T_Asztalos_Ildiko_ne_csaltam_nem_szerveztem_csalast)

Weinek Leonárd,  polgármester, Zugló - 2006 decembere és 2009 májusa között félmilliárd forint értékben kötött olyan szerződéseket, amelyek szükségessége megkérdőjelezhető, a polgármesternek pedig az SZDSZ-es frakcióvezető, Gál György adott tanácsokat, több mint 8 millió forintért, ( http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_id=311528 )

(...)

Kapcsolódó idézetek :

"SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel".(Medgyessy Péter) ld. http://index.hu/belfold/0827szdsz/

"Az SZDSZ-es politikus bűnözőket nem lehet lefitymálni." (Novák Előd) ld. http://index.hu/belfold/2010/02/28/nem_szabad_lefitymalni_az_szdsz-es_bunozoket/

(A lista folyamatosan frissül, segíts te is egy hasznos kommenttel + linkkel!)

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://politikusbunozok.blog.hu/api/trackback/id/tr141880528

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért nagy a fluktuáció a pénzügyi tanácsadó cégeknél? 2010.03.30. 16:34:07

Egy ismerősömtől hallottam, hogy az egyik 3 betűs pénzügyi tanácsadó cégnél (itt található néhány: broker.lap.hu) az elmúlt egy évben több mint 1000 embert vettek fel, viszont ennél többet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása