HTML

Politikusbűnözők - "Alakul a börtön-bajnokság"

Kedves Jó Pártok! Ha hihetünk Mesterházy Attila szavainak, akkor "léteznek korrupt emberek, de nem léteznek korrupt közösségek." Bizonyítsák be! Ha "fájó szívvel" is, váljanak meg bűnözőiktől, hogy tisztább legyen a magyar közélet és végre elindulhasson politikusaink börtön-bajnoksága odaát a hűvösben, esetleg az ország újabb kőbányákat nyithasson meg... Indul tehát a nagy, "kinek van (lesz) több priuszosa" játék és várjuk a pártok reakcióit. A jelenlegi állás szerint : 1.-2.) MSZP, FIDESZ-KDNP : 65, 3.) SZDSZ : 10, 4.) Jobbik : 6, 5.) LMP : 1 tagú csapat. Segíts fellelni kedvenc pártod rejtett tartalékait, az eredmény még egyáltalán nem végleges!

Friss topikok

Facebook

(Csak) a Jobbik a politikai supermanizmus ellen (?)

2010.09.14. 09:59 sbna

Miután pár hónappal ezelőtt az LMP-t dícsértük meg a blogunkon folyó politikusbűnözők leigazolására törekvő küzdelemhez való konstruktív hozzáállás miatt, most a Jobbiknak vagyunk kénytelenek bevésni egy szép nagy piros pontot. Lássuk miért is. Őszintén örülünk, hogy a szavakat tettek is követik végre, de Novák Előd a saját háza táján is söpörgethetne majd egy kicsit, lévén szerepel a Jobbik-listánkon.

"A Jobbik törvénymódosítással tiltaná meg, hogy az országgyűlési képviselők más politikai posztot is betölthessenek - közölte a párt alelnöke sajtótájékoztatón szombaton Budapesten.

Novák Előd kijelentette: „a politikusbűnözés úgynevezett törvényesített formáival szemben is fellép a Jobbik, legyen szó a mentelmi jog intézményéről vagy éppen a politikusi álláshalmozásról".

Szavai szerint nemcsak társadalmi igazságtalanságnak tartják, ha egy politikus több helyről vesz fel főállású fizetést, de úgy látják, hogy az országgyűlési képviselői funkció mellett nem lehet tisztességgel ellátni más feladatokat.

Novák Előd azt mondta: mára már gyakorlattá vált, hogy egy-egy parlamenti képviselő polgármester, megyei közgyűlési tag, települési képviselő, felügyelőbizottsági vagy külsős bizottsági tag is.

Hozzátette: az üzleti életet nem kívánják korlátozni és a képviselőknek lehetőségük van saját vállalkozások indítására, de az ellen fellépnének, hogy több politikai megbízatást is kaphassanak, mert „a képviselőség főállásnak számít”..

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy első körben a politikusi állásokat vizsgálják, de a következő hetekben arra is felhívják a figyelmet, hogy valaki hány „civil mellékállást” vállal. Szavai szerint ha egy országgyűlési képviselő megmarad ügyvédnek, akkor az még elfogadható.

A politikus azt mondta, hogy javaslatuk hétfőn kerül az alkotmányügyi bizottság elé, „akkor fognak a tárgysorozatba vételéről dönteni, várhatóan elutasítják, hiszen egyetlen ellenzéki javaslatot sem vettek még ebben a ciklusban tárgysorozatba a bizottságokban”.

Hozzátette, hogy nem is számítanak másra, mert „a politikusi álláshalmozás tiltása nagyban sérti a politikusbűnözők érdekeit, hiszen mi igenis így nevezzük azokat, akik ezzel a törvényesített formával élnek”.

A kétmilliós bérplafon sem vonatkozik a politikusokra, mert egyes képviselőknek a különböző posztokért kapott fizetései összeadva sok esetben meghaladják ezt az összeget - jegyezte meg.

A képviselő nem mondott neveket, szavai szerint ezt a jövőben teszik majd meg, állampolgári bejelentés alapján.
Közölte: ezek között a politikusok között kisorsolnak majd egy, a sajtótájékoztatón is bemutatott Superman-jelmezt.

A Jobbik kötelezően bevezette, hogy a párt országgyűlési képviselői nem tölthetnek be más politikai állást, még külsős bizottsági tagok sem lehetnek - mondta."

Forrás : MTI

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://politikusbunozok.blog.hu/api/trackback/id/tr62294948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása