HTML

Politikusbűnözők - "Alakul a börtön-bajnokság"

Kedves Jó Pártok! Ha hihetünk Mesterházy Attila szavainak, akkor "léteznek korrupt emberek, de nem léteznek korrupt közösségek." Bizonyítsák be! Ha "fájó szívvel" is, váljanak meg bűnözőiktől, hogy tisztább legyen a magyar közélet és végre elindulhasson politikusaink börtön-bajnoksága odaát a hűvösben, esetleg az ország újabb kőbányákat nyithasson meg... Indul tehát a nagy, "kinek van (lesz) több priuszosa" játék és várjuk a pártok reakcióit. A jelenlegi állás szerint : 1.-2.) MSZP, FIDESZ-KDNP : 65, 3.) SZDSZ : 10, 4.) Jobbik : 6, 5.) LMP : 1 tagú csapat. Segíts fellelni kedvenc pártod rejtett tartalékait, az eredmény még egyáltalán nem végleges!

Friss topikok

Facebook

Választás 2010 - 1. fordulós tanulságok

2010.04.13. 08:10 sbna

 

MDF

 Csak örülhetünk annak, hogy az MDF kiesett, a kómából végre felébredt magyar választók egyre kevésbé díjazzák a politikai prostitúciót. Úgy tűnik ez az egész egy több felvonásos dráma lesz, kezdve az SZDSZ-el, folytatódva az MDF-el (és majd talán legközelebb jön az MSZP zakó, bár ennek a lejjebb írtak tekintetében kicsi az esélye).

 Az 1%-ot azért lazán vették, azaz a pártbizniszbe még mindig csordogálni fog némi költségvetési pénz, tehát az MDF nem fog megszűnni. Persze Ibolya asszonynak ideje lenne valami tisztes foglalkozás után néznie, vagy bepróbálkoznia feslett bájaival az LMP-nél. Bokros pedig ellazulva élvezheti brüsszeli éveit. Az egész MDF-es bulin ő nyerte a legtöbbet, alighanem megérdemelten.

 

CM

A CM bebukta, még az 1% sem lesz meg. Ha anyagilag ez nem vágja őket földhöz, az is annak a cáfolata lenne, hogy valójában nem « civilek » egyéni kezdeményezéséről van szó.

 

LMP

Az LMP ügyesen ismerte fel, hogy az 5% megugrásához elég Budapesten (és még néhány nagyvárosban) erősnek lenni, az erőket ide koncentrálni, míg a Jobbik vidéken sokszorosan nagyobb energiákat bevetve aprózza szét az erejét a párszáz lakosú települések között. A Kóka-ügy visszájára sült el, hiszen az egykori SZDSZ szavazókat meggyőzte, Lehet Más az (egykori) SZDSZ. Más alternatíva józanul gondolkodva sem maradt a csalódott baloldali, egykori MSZP-s és SZDSZ-es szavazók számára.

 Így erre a 7,42%-ra (sőt még többre is) abszolút lehetett számítani, főleg, ha a holdudvar (amerikai nagykövetség, médiaértelmiség stb.) hamarabb lép és az LMP nem kezdi olyan amatőr módon a kampányt – máig érdemi program vagy mondanivaló nélkül. (« Gondot kell fordítani a cigányholokauszt lelki sebeinek kezelésére » meg efféle zőccségekkel van tele a programnak nevezett irományuk. Ezek még életükben nem láttak romákat, különben tudnák, hogy ez a legkisebb problémájuk jelenleg.)

  Persze fenkölt szövegekkel, valódi program-nélküliséggel Magyarországon még évekig rengeteg szavazatot lehet begyűjteni. Nálunk lényegében most zajlik a 67/68-as európai mozgalmak adaptálása, ahol olyan emberek,  mint Cohn-Bendit és Joschka Fischer évtizdekig éltek abból, hogy habzó szájjal kritizálták a fennálló politikai rendszert és elitet, de amikor saját alternatívájukról kérdezték őket, akkor válaszaik kimerültek a « de igenis és csakazértis lehet más a politika » és az « ööö » panelek váltakozó vagy együttes felhasználásában. Ha nincs programod nem lehet ugyanis belédkötni, ezt a leckét megtanulta 2 vesztett választás után a FIDESZ is…

  Hogy miért hazudozik az LMP az egyéni kampányfinanszírozásról az még jó kérdés, az utolsó napokban csak a plakátfelületeket tekintve szinte már az LMP-s plakátok túlsúlya mutatkozott meg. Bejött a fiatalos arculat (az MDF már hiába próbálkozott ezzel). Ha csak az álcivil CM-el vetjük össze őket, már akkor feltűnik, mennyit számít a tőkeerős(ebb) háttér.

  Az azért nyugtalanító, hogy az eredmény utáni első médiahírek már arról szóltak, hogy az amerikai nagykövet és Schiffer négyszemközt tárgyalnak, (vajon az izraeli is bejelentkezett-e már?) jelen van még Bőhm, stb. Igazán nem azt « vártuk » az LMP-től, hogy átveszi az SZDSZ helyét a külföldről távvezérelt magyar pártok listáján. Schiffer alighanem a legunalmasabb diadalbeszédet tartotta és a legunalmasabb panelek (és semmitmondás) fődíját is az LMP viszi.

 

 

FIDESZ-KDNP

 A « Zorbánnal való ijesztgetés », és hasonlók már nagyon nem jönnek be 8 év mélyrepülés után, bár még mindig a magyar lakosság közel 1/10-e komplett agymosottnak (ha úgy tetszik : agyhalottnak) tekinthető, hiszen az MSZP-re még mindig kb. 900 ezer polgár szavazott. Nyilván ebből a 900 ezerből kb. 250-300.000 az, amelyik egzisztenciálisan is függ a párttól, ezeket megértem. De a többi, könyörgöm… Egy MSZP szavazó akkor is elmegy szavazni az MSZP-re, ha előtte való nap a párt megnyúzza és felakasztatja az apját, így megy ez. Miközben meg lett volna a lehetőség a baloldali szavazóknak, hogy

1, távol maradjon, vagy

2, érvénytelen szavazatot adjon le, ha pártja teljesítményével elégedetlen. (Bár végül is Etiópiát még mindig nem sikerült beelőzni hátulról.) Mint ez Nyugat-Európa fejletebb demokráciáinál tapasztalható : a polgár inkább meghalna, minthogy az ellenkező oldalra szavazzon. De nem hagyja magát « palira venni »  sem « kedvenc » pártja felől. Magyarországon ez a fajta felelős választói magatartás úgy 2-300 év múlva fog kialakulni, de nagyobb esély van rá, hogy időközben a magyar választó inkább az amerikai demokrácia agymosott társadalmának szintjére süllyed.

3, átszavazzon a baloldali(bb) LMP-re vagy MDF-re

  Persze a jobboldali agymosottak listája is szépen gyarapodik, hiszen olyan jellegű lejáratókampánnyal mint amilyet a Magyar Hírlap és társaik folytattak (melynek eredményeképpen kb. 300.000 potenciális átszavazóból kb. 278.000-t térítettek vissza) szavazatokat biztosítani, maximálni egyetlen komolyan vehető nyugati demokráciában sem lehet, Magyaországon még igen, azaz kampányt építeni itt még mindig alapvetően lejáratási technikára érdemes.

  A FIDESZ végre rájött, hogy választást nyerni (pontosabban a jelenlegi helyzetben a tét : 2/3-ot nyerni) Magyarországon csak lejáratókampánnyal lehet. Hogy az MSZP-t a végére alig támadta, annak meg is van az eredménye, "virgonc" 20%-ot értek el.

 

Jobbik

Az országos második helyhez elengedhetetlen legalább a 2-3. helyek begyűjtése a fővárosban. Elkövették azt a hibát, hogy a FIDESZ-t csak kesztyűs kézzel támadták. A korrupciós ügyekre pedig a magyar választó már nagyon immunis, az ingerküszöbe a béka feneke alatt van. Az ezeregyedik ilyen hírt már el se olvassa. Ugyanakkor a bulvárjellegű ügyekre, (péniszpumpa, kurvázó Kósa meg hasonlók) a Bumerángon szocializálódott átlagmagyar mindig nyáladzva kattan rá.

 A FIDESZ két vereségéből a Jobbik igazán megtanulhatta volna, hogy attól még, hogy mi úriemberként viselkedünk erre az ellenfél és a szavazók magasról tenni fognak és szépen elveszítjük a versenyt. No persze a 16% így is szép, de nem úgy, hogy 1 hónapja 20%-ra és MSZP-t meghaladó eredményre is komoly esély volt.

 

MSZP :

« Győőztünk ! Legyőztük a Jobbikot, az MSZP mindig győz. Ha a FIDESZ nem csal a választás lebonyolításánál, a Zorbán nem adja ki személyesen a parancsot a Kubatov-listás egyetemistáknak, hogy este 18 :59 perckor csapatosan rohanják meg a választóhelyiségeket, akkor az MSZP fölényesen nyerte volna a választásokat. És ha a fasiszta Jobbikosok nem masíroztak volna az utcán, 35%-nyi kevésbé elkötelezett szavazópolgárt, egyébként jámbor MSZP-szavazókat megfélemlítve, akkor a 2/3-os többségre is esélyünk maradt volna a második fordulóban. Persze ez a 35% is csak azért nem ment el, hogy bizonyítsa, teljesen elégedett az elmúlt 8 év szocialista kormányzatainak eredményeivel, és ezen változtatni nem akar. »  (Lendvai Ildikó nyomán)

  

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://politikusbunozok.blog.hu/api/trackback/id/tr341914029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OftF 2010.04.19. 16:09:53

Az amerikai nagykövet vizitjét elfelejtetted a kommerek meg a fidesz mellé is bevésni a bűnlajstromra, mert náluk is kopogtatott:

"Az este során Kounalakis nagykövet és férje több meghívott vendég társaságában figyelte az eredmények beérkezését, később pedig felkeresték a Parlamentbe bejutott valamennyi demokratikus párt, a Fidesz, az MSZP és az LMP központját."
forrás: hungarian.hungary.usembassy.gov/

sbna 2010.04.20. 17:11:02

@OftF: Teljesen jogos! Méghogy az MSZP demokratikus párt :-))
süti beállítások módosítása